Superhelden bij Kinderhoek

Kinderhoek organiseert Kinderboekenweek 2011 met thema “Superhelden”.

Heel Nederland viert de Kinderboekenweek (twee weken lang). Nu is de afsluiting van de kinderboekenweek in het dovenclubhuis.

 Renes (een van de organisators) vertelt dat er elk jaar wel iets wordt georganiseerd door de kinderhoek met de kinderboekenweek. Deze keer gaat het over Superhelden. De kinderen mogen verkleed als een echte superheld komen! Er wordt geschminkt, foto’s gemaakt en geknutseld met fotolijsten. Er wordt ook voorgelezen met behulp van een beamer. Dit is een mooie combinatie van het voorlezen ondersteund met mooi visuele beelden. Bea Bouwmeester en Bernd Mojet hebben beide een verhaal voorgelezen in gebarentaal.

De kinderhoek organiseert verschillende activiteiten zoals een sinterklaasactiviteit, kinderboekenweekactiviteit en koken met de kinderen. Ook zijn er uitjes zoals samen naar het verkeerspark gaan. Ieder kind mag komen en meedoen. Wel zijn de activiteiten in gebarentaal.
Een interview met Jolijn. Joep vraagt wat Jolijn hier doet. Jolijn vertelt dat ze op school is. Joep reageert daarop dat Jolijn wel een beetje in de war is, hij is nu geen meester Joep is. Het is vandaag zaterdag. Wat is er te doen hier? vraagt Joep. Jolijn vertelt dat er toneel is. Joep vult aan en en zegt dat er ook wordt voorgelezen. Mooie jurk heb je merkt Joep op. Jolijn vertelt dat ze haar jurk heeft gekregen van oma toen ze jarig was. Een prinsesje zegt Joep. Jolijn beaamt dit. Tenslotte laat Jolijn een zelf versierd fotolijst met foto zien van haarzelf als een echte superprinses!