Vorig jaar heb ik jullie al verteld dat ik met veel moeite naar lichamelijke beweging via internet heb gezocht omdat ik last had van het jojoën. Toen vond ik in het internet thuisfitness dat me zo goed beviel.

 

 Nu zijn wij een jaar verder. Dan willen jullie wel weten hoe het gegaan is. Door dagelijks thuisfitness voel ik me nog beter en fitter. Mijn lichaam ziet er ook beter uit. Veel minder dik dan vorig jaar. De oefeningen duren een kwartier tot een half uurtje en zijn nooit saai. Steeds anders. Op een dag maak ik gebruik van de weerstandenbanden. Op een andere dag buikspieroefeningen. Weer op een andere dag een grote bal met weerstandenbanden enzovoort.
Maar hoe zit het dan met mijn gewicht, zul je je zeker afvragen. In het begin viel ik aardig af. Daarna niet meer. Maar ik kom ook niet meer aan. Dat is prettig. Echter wil ik nog meer afvallen, want ik ben nog steeds te zwaar. Dat lukt niet meer. Volgens de fitnesscoach van de website met wie ik geregeld contact heb, kun je alleen goed afvallen als je naast thuisfitness twee keer per week gaat sporten of naar de sportschool gaat.
Onlangs ben ik naar de winkel Bruna gegaan om lekker rond te neuzen en viel mijn oog op het boek dat getiteld “Je tweede jeugd begint nu” heet. Dit boek is geschreven door de bekende wereldkampioen schaatsen Ard Schenk en Edwin van den Dungen. Even in dit boek te hebben gebladerd leek dat mij wel een interessante onderwerp en besloot ik dit dus te kopen.
Eenmaal thuis te zijn ging ik dit boek meteen lezen. Zij beschreven Fitness en gezonde voeding heel leuk. Verder gingen zij enthousiast vertellen over de 77-jarige vader van Edwin die voor het eerst op zijn 77-jarige leeftijd naar de sportschool ging om te fitnessen. Waarom? De reden was dat hij tijdens de vakanties flinke wandelingen wilde maken in de wereldsteden. Voordat hij ging fitnessen, kon hij het niet meer opbrengen lange wandelingen te maken in Rome die hij prachtig vond. Doodop werd hij steeds nadat hij een korte afstand heeft gelopen. Dat zat hem zo dwars dat hij op zijn zinnetjes had gezet om nooit meer mee te maken en fit te kunnen lopen in de wereldsteden. Direct ging hij aan de slag om fit te trainen in de sportschool. Binnen een half jaar lukte het hem  te wandelen in een mooie stad als een fris hoentje. Dat vond ik heel bijzonder. Het verbaast mij niks dat een van die schrijvers dat trots in dit boek heeft beschreven.
Daarnaast gaven zij leerzame adviezen om iedere dag een kwartiertje te fitnessen. Uit dit boek bleek dat het inderdaad niet voldoende is om op deze manier af te vallen. Precies hetzelfde verhaal als mijn fitnesscoach.
Een tijdje te hebben nagedacht besloot ik op een dag te vragen aan mijn dove vriendin die geregeld naar de sportschool gaat of ik met haar mee ga naar de sportschool. Volgens het boek en fitnesscoach is het gezelliger om samen met je vriend (in) te fitnessen in de sportschool. Helaas heeft zij voorlopig een druk leven omdat zij onlangs oma is geworden van twee kleindochters. Eerst alles op een rijtje te zetten in haar leven en dan gaat zij mij meenemen naar de sportschool. Daar heb ik natuurlijk alle begrip voor. Ik heb geen haast en blijf voorlopig gewoon doorgaan met het fitnessen.
Over drie maanden of een half jaar vertel ik jullie daar wel meer over.