Nieuws over ACN

De Stichting Clubhuis voor Doven in Groningen heeft de afgelopen jaar gemerkt dat er mensen rondlopen tijdens de activiteiten die proberen een beeldtelefoon (van het bedrijf ACN) te verkopen aan de aanwezige mensen.

De stichting wil hierbij een waarschuwing de deur uitgaan; ACN is een netwerk marketing bedrijf. Dit betekent dat het bedrijf geen winkels heeft, zoals bijvoorbeeld KPN of T-mobile. Ook zijn hun producten niet te koop in grote winkels bijvoorbeeld de Mediamarkt of Saturn. Ze verkopen hun producten alleen via ‘vertegenwoordigers’.

Hoe werkt het dan wel?

ACN verkoopt hun producten via de netwerk van de mensen, de vertegenwoordigers, zelf, dit kan zijn: familie, vrienden, kennissen. Maar ook onbekenden. De Stichting Clubhuis heeft gezien dat enkele mensen, die dus vertegenwoordiger zijn geworden, de ACN producten (beeldtelefoons) willen gaan verkopen aan andere mensen in het Clubhuis. Dit lijkt op een piramide spel, maar juridisch gezien is dat het niet. Het bestuur van de Stichting Clubhuis wil jou hiervoor waarschuwen; ga niet in zee met ACN. Koop niets van hun; je bent niet 100% zeker van de garantie, technische hulpverlening en nog andere dingen. Om vertegenwoordiger te worden moet je eerst EUR 500,- neerleggen, dan mag je pas verkopen. Er zit een bepaald (piramide-achtig) systeem achter. Daarbij komt ook nog dat alle kosten die je hiermee maakt niet worden vergoed (dus: reiskosten, belkosten, zaalhuur, etc.). Als je vertegenwoordiger wilt blijven, moet je EUR 177,- per jaar blijven betalen. Kortom; ga niet in zee met ACN, koop hun producten niet en word geen vertegenwoordiger van hun.