Zintastisch – 9 juni – doofvriendelijk!

Met Zintastisch! zetten we de zintuigen in het zonnetje. Waarom? Omdat ze de hele dag druk voor ons bezig zijn, met het binnenhalen van ervaringen, geuren en gevoel! Een feestje voor de zintuigen is daarom wel eens op zijn plaats.
We vieren de zintuigen op het terrein van Het Werk met allerlei leuke en zinnenprikkelende activiteiten voor jong en oud! Denk aan lekker eten, fijne muziek, kunst en nog veel meer.
Zintastisch! is inclusief en daarom worden de hele dag gebarentolken ingezet voor doven en slechthorenden.

Kijk voor een overzicht van de activiteiten op website

Bron: Facebook

@Mediazione is de bedrijfsnaam waaronder Bernd Mojet werkt. Je herkent hem misschien van het filmpje waarin de Zintastisch! website wordt vertaald in gebarentaal.
Hij beschouwt de wereld als de gezamenlijke plek van mensen met verschillende achtergronden, cultuur, talen, en geschiedenis én vooral met eigen kwaliteiten. Deze mensen willen en moeten iets met elkaar delen. Zoals liefde, interesse, werk en sport. Dat is de communicatie. De meeste mensen zijn zich niet volledig bewust van hun eigen potentie én hun groeimogelijkheden.
Op Zintastisch! geeft Bernd een workshop lichaamstaal.
Zintastisch! is zoveel mogelijk een inclusief festival. Daarom is het festival gratis en lopen er gebarentolken rond. Het festival vindt plaats op zaterdag 9 juni van 10.00 tot 17.00 op Het Werk (Paradijsvogelstraat 10, Groningen). Ben je erbij?

De workshop Lichaamstaal o.l.v. Bernd Mojet van Mediazione duurt ongeveer een uur en start om 10.10, 12.50 en 15.30 uur.

  • 18 mei – Project H-oor presenteert: Doof of zo? Een gezellige avond met een theatraal tintje voor zowel horenden als doven en slechthorenden! Project H-oor introduceert zich met deze promotie voorstelling aan het publiek van Leeuwarden. Het wordt een avond met film, poëzie, muziek, dans, spel en natuurlijk een heleboel gebaren! Er is een gebarentolk aanwezig. Entree: Gratis! https://www.facebook.com/events/164624870916897/
  • 19 mei – GebarenMeM 12.00 tot 18.30 uur https://www.facebook.com/events/218626975404394/permalink/219197908680634/
  • 19 mei – Gebarencafe Leeuwarden bestaat 5 jaar. Kom ook! https://www.youtube.com/watch?v=FBVCZpjx21Y&feature=youtu.be
  • 23 MEI 2018 bij Hartman Kwekerij, Sexbierum. (Friesland) om 20:30 uur (€18,- i.p.v. €38,- dankzij de korting en is mogelijk door een bijdrage van de organisatie van Lost in the Greenhouse zelf, door LF2018 en door Hoor Friesland). NGT TOLK én SCHRIJFTOLK AANWEZIG! Een Pools-Friese Romeo & Julia in de kassen van Sexbierum! In de kassen werken Friese en Poolse arbeiders. Doordeweeks plukken ze tomaten, komkommers en paprika’s. In het weekend wordt er gefeest en gedronken. Er wordt geroddeld en geflirt. Er is ruzie en er ontstaan vriendschappen. Ze vormen een gemeenschap, een mienskip. Dan ligt er plotseling een lijk. Wie is het? Wat is er gebeurd? Vanwege beperkt aantal plaatsen en gebruik van de korting, voor 30 april 2018 aanmelden! Voor meer informatie, https://www.theatermettolk.nl/voorstellingen
  • 24 juni – Gaastereiland bij Drachten. (Friesland) om 14:00 uur (€18,- i.p.v. €27,50,- dankzij de korting en is mogelijk door een bijdrage van de organisatie zelf, door LF2018 en door Hoor Friesland). NGT TOLK én SCHRIJFTOLK AANWEZIG! Middelpunt in dit universum is de mobile, een wonderlijk object dat zich traag door de ruimte wentelt. Fascinerende karakters klimmen over touwen, kooien en dwarsbalken. Ze zweven door het luchtruim en tarten de zwaartekracht, geleid door een onvoorspelbare kracht: de muziek. Grooves, beats, accordeonklanken. Soms loom, soms opzwepend. Soms in harmonie, soms chaotisch. Vijf acrobaten en vijf muzikanten zoeken samen met het publiek naar evenwicht, houvast. Maar zodra alles in balans lijkt, is er altijd wel iemand die wankelt… Vanwege beperkt aantal plaatsen en gebruik van de korting, voor 01 JUNI 2018 aanmelden! Voor meer informatie, https://www.theatermettolk.nl/voorstellingen
  • Zaterdag 29 september is Wereld Doven Dag in Neushoorn te Leeuwarden.
  • De MuteSounds party vind plaats op zaterdag 29 september bij de Neushoorn in Leeuwarden, na Wereld Doven dag. Van 21:00 tot 3:00 kun je, samen met je vrienden, familie of geliefde weer helemaal los op te gekke beats en sounds. De MuteSounds party mag je zeker niet missen, de kaartjes kosten €10,00 en de kaartverkoop gaan binnenkort van start via de website van de Neushoorn. Stay tuned.

 

Op pinksteren, maandag 21 mei, zijn wij gesloten.

Binnenkort wordt, voorafgaand aan de herinrichting van de straten, gestart met de vervanging van de bestaande gasleidingen en openbare verlichting-kabels in Brugstraat en Munnekeholm. De verwachting is dat de werkzaamheden aan de kabels en leidingen half september 2018 zijn afgerond.

Brugstraat en Munnekeholm zijn ten tijde van de werkzaamheden gestremd voor autoverkeer. De omleidingsroutes staan vermeld op de werkzaamhedenkaart op de website gemeente Groningen

Aan beide zijden van de straat blijft een afgescheiden looppad beschikbaar. Clubhuis voor Doven is via looppad bereikbaar.