Heerlijk gewandeld rondom Diepenring

Het is echt geslaagde morgen, zeker met mooi weertje erbij en weining buitje gezien. Totaal hebben 17 wandelaars meedoen.

En een afgezegd .

Winterweer 2012
In het jaar 2012 hebben paar doven gewandeld op het ijs, brrr spannend om te lopen. Soms moeten wij ook kruipen onder de brug, weer brrr en de hart klopt boem boem

 
Wat is Diepenring eigenlijk
De Binnenstad is de benaming voor het stadshart van Groningen. De binnenstad wordt begrensd door de zogenaamde Diepenring. Bestuurlijk gezien vormt de binnenstad onderdeel van de wijk Centrum en is de binnenstad verdeeld in de vier buurten Binnenstad-Noord, -Oost, -West en -Zuid. Het is het oudste deel van de stad. Tot 2014 werd de naam Binnenstad soms ook ruimer gehanteerd, waarbij de Hortusbuurt en het Ebbingekwartier gezamenlijk werden aangeduid als Binnenstad-Noord; het gebied tussen de diepen en het Noorderplantsoen. Het gebied tussen de diepenring en het UMCG werd en wordt aangeduid als Binnenstad-Oost. De hortusbuurt en Binnenstad-Oost zijn de gebieden die tijdens de grootschalige stadsuitleg in de zeventiende eeuw aan de stad zijn toegevoegd. In 1991 werd de binnenstad aangewezen als beschermd stadsgezicht.

Puzzelwandelen rondom Diepenring met zomerweer
Vanmorgen tegen half tien gingen wij in Bruine Cafe heerlijk koffie gedronken en kwamen al 17 wandelaars meedoen. Iedereen kregen 3 bladzijden formulier en moesten ze zelf maar invullen bijv. namen, welke vroeger winkel, hoe hoog Martinitoren, hoeveel brievenbussen enz. echt leerzaam!  Om half elf gingen wij wandelen met papier en pen erbij. Zeker eerst straat vinden en dan vragen en antwoorden invullen. 25 vragen pffft. In de pauze met heerlijk zon erbij zaten wij in Prinsentuin eerst zeker lekker koffie met zelfgemaakte cake mmmmm. Mijn vraag is of mevrouw kan gebaren of niet! Dan moeten ze maar invullen ja of nee. Mevrouw kan aardig gebaren over koffie of thee, goede morgen, 3,80 met vingerspellen. Leuk dan weten iedereen als je heerlijk wilt koffie drinken kan gerust met haar gebaren Want Roelof en ik hebben een week geleden rondom Diepenring gesnuffeld en voorbereiden voor jullie doen.
Uiteindelijk kwamen we weer om 1 uur in heerlijk Bruine Cafe binnen. Dan commissie even controleren met formulier met goede of foute antwoorden enz. Natuurlijk heb ik geantwoord aan iedereen die moeten weten. En dan moeten jullie nog vragen over 15 bruggen rondom Diepenring. Dan wisten jullie niet van te voren, hahaha. Op volgorde bruggen biijv. A-brug, Visserbrug enz. Toch wel moeilijk maar als je frisse geheugen heb, is prima! De prijzen zijn al bekend: 1 Peter Nienhuis met 34 pten, 2 Jacob Etten (uit Beilen) met 28 pten en 3 Henk Betten met 27 pten. En de rest hebben ook goed gedaan. Er waren 5 deelnemers 1 strafpunt eraf vanwege mobiel opgevraagd bij Google. ‘Wanneer roeivereniging Agair opegricht? Hahaha. Dus betrapt! Die drie winnaars kregen heerlijk Groninger Koek van de commissies.En zo gingen ze tevreden naar huis.