In 1950 vierde het instituut haar 160-jarige bestaan. Ik weet het nog te herinneren van de spannende voetbalwedstrijd tussen Noord en Oost van oud-leerlingen van het instituut. De uitslag is 1 – 0 voor Noord.

Ik lees in het Algemeen Nederlandse Dovenorgaan van september 1950. De verslaggever schreef: “Na afloop sprak de Heer G. Lagerwey de 11 spelers en de scheidsrechter toe. Hij overhandigde de overwinnaars een fraaie herinneringstegel met de beeltenis van Guyot, de stichter van het Groninger instituut. Ook de beroemde scheidsrechter Klaas Schipper en de voetbalvereniging Be Quick kregen voor hun medewerking zo’n tegel. Bovendien mocht de 41-jarige D. v. d. Lugt te Den Haag, als beste speler van Oost, een. tegel in ontvangst nemen.”

En ik kreeg ook het beeldje omdat mijn boek “Bevrijdend Gebaar”, eerste druk, in 1984 is verschenen. Dat vond het hoofdbestuur van het instituut ook bijzonder. Later is dit cadeau  ook weer aan mensen gegeven om hun prestatie van wat hij of zij deed. Nu weet jullie het.

Het is jammer dat ik niet weet wie deze tegel had gemaakt. Henk Betten

(Albert Kruijer heeft foto gemaakt, dus stuur ik foto naar Henk Betten of hij wel weet over herinneringstegel. Daardoor stuurt Henk naar mij een kleine verslagje erbij, Bedankt Albert en Henk B)