Jajajaja Het was echt winterweer Gezellig uitgaan naar het clubhuis, ja gezellig met warm grote zaal heerlijk. Met carnaval en bingospel op woensdagmorgen 8 februari 2012.

Watte carnaval staat op het programma en iedereen moesten een sjaal mee te nemen en dan in grote plastic zak. Waarvoor? Ik leg wel uit. Ik pak één van 44 sjalen in grote plastic zak uit. Dan krijg je gelukkigste prijs. Want op de tafel lagen 21 verschillende prijzen met aangepaste winterseizoen. Maar met carnaval-spel doe ik anders naar Elfstedenquiz dus met 11 vragen vanuit boek Elfstedentocht in het jaar 1997! Eén dag van te voren kreeg ik een klik in mijn hoofd. Dus heb ik snel foto’s uit dit boek met vragen gemaakt en plaatsen in power-point programma. Daardoor kunnen de mensen zien zeker groot scherm en duidelijk.
Maar goed om half elf begon ik opening met paar mededelingen. Bijv. Fam. Groen en Wibo Kremer gaan binnenkort verhuizen.

Je  ziet al onrustige schaatsers in de zaal, die willen al starten .

Daarna gaan wij beginnen met 8 ervaringe schaatsers in de zaal en die moeten komen op de podium. Want in de zaal hebben wij 8 tafels dus dan 8 rayonhoofden van verschillende steden verdelen. Maar eerst gesprek met rayonhoofden enne gaan wij wel door met schaatsen enz. Nou nou in het zuiden niet best wel in het noorden perfect ijs zoals Dokkum, Haarlingen, Franeker en Leeuwarden. Maar goed er was ook veel gelachen in de zaal Dus betekent dat 1 rayonhoofd met 4 schaatsers op elk tafel zitten daarna moesten iederen goed kijken welke vraag met 3 antwoorden dus moet je kiezen A, B of C. En zo gingen ze verder . prachtig ik geef voorbeeld. Hoeveel kilometer rondom van Leeuwarden naar verschillende plaatsen en uiteindelijk in Leeuwarden. Dan vraag ik bij A 198, B 199 of C 200. Nou nou iedereen zeiden C 200 kilometer. Ik heb gezegd allemaal fout dus B 199 km. Iedereen schreeuwen maar wat als protest hahaha. Ik heb bewijs een krant van 1997 met tekening erbij, die stond erop 199 kilometer. Dus geen discussie meer hahaha! En zo gingen wij met verschillende vragen en uiteindelijk hebben 3 groepen gelijk 15 punten. Groep 4 is winnaar uitgeroepen. Kregen ze een leuk prijs van Commissaris van Friesland. Het is echt plezierige morgen voor ons.