Tegen kwart over 6 gingen wij al vroeg op, om iets te voorbereiden. Alles klaar voor de fiets, met fles water, lunch, zeker goed opgepompte banden, regenpak voor zekerheid en kleine dingen

woensdag 18 juli omgeving Noorderveld


Ik heb zelf naar buiten kijken al om half zeven och het regende zo maar bij buienradar zie ik ook rode wolken om zeven uur al daar hoesbui al een kwartier. Gelukkig tegen half acht gingen wij met droge weer op fiets naar Roelof zijn adres Laan vd Vrijheid. Wij moesten verzamelen bij hem en daarna op weg naar Roden. Dit keer 13 dappere fietsrijders en 5 afgemeld. Ik dach, dat wij gewoon rechtstreeks naar Roden gingen fietsen, maar het was een andere route. Het is echt een moeite waard om te zien, bovendien hebben wij ook zelf nooit gezien. Dus nieuw fietspaden aangelegd naast prachtig natuurvelden. Dat noemt: Onlanden (de Top van Drenthe). Als ik goed begrepen heb. Uiteindelijk normaal 15 kilometer naar Roden, maar in de vroege morgen al voor 20 km gefietst. En om acht uur vertrokken en zijn wij daar bij huize Kruyer om voor na kwart over negen. Lekker achtertuin koffie drinken met Rodense koek. Bedankt Aly en Albert Kruyer!
Na tien uur sprak Roelof in overleg met Albert, dat hij niet van hem overnam Want Albert heeft zelf geblesseerd aan been. Dat had hij in in de buurt Westerbork gevallen. Daardoor is hij nog niet in orde. Kan wel lopen maar niet op de fiets. Daarom heeft Roelof plan B: omgeving Noorderveld-route gedaan. Bij plan A blijft: Fochteloërveen met andere datum te vinden als Albert beter gaat.
Ik moet echt zeggen, dat namens de dappere fietsers heel mooi route gezien hebben. Echter zelf nog nooi gezien, maar wel gedeeltelijk. Daar zijn wij blij mee!
Ook 2 dames uit Maarsen nl. Hannie Bloed en Nanda vd Pluijm. Ze hebben een campus bij zich en parkeren ergens in Groningen. Ze hebben al 2 weken rondrijden en dan ergens speciale campus parkeerplaats. Zij hebben al voor de tweede keer meegereden, vorig jaar en dit jaar weer. Ze waren vorig week ook meegefietst rondom Westerbork. Daar hebben zeker genoten. Hannie vertelde vanmiddag ook zo over fietsroute. Na afloop van Westerbork-route, gingen ze na twee dagen weer voor hun zelf 50 km fietsgereden. Toen zij in campus zaten voelden zij echt moe van. Met onze leuke groepfietsers na afloop helemaal geen moeheid van. Jajajaja contact kletsen, napraten, fietsen, lunch eten . Samen fietsen, ja gezellig!!!
Algemeen: het is wel hier en daar een buitje, maar bij Langelo een hoesbui gevallen daarna hebben wij geen last van regen toen wij thuiskwamen, begon het heel hard regen en tot nu toe nog. Hopelijk  volgende dag iets minder buitje. Onze bekende Pelleboer zei ook, dat er volgende week beter weer komt. En zo kwamen wij weer om kwart voor 4 weer thuis!
Ik kan niet meer vertellen, zo mooi fietsroute en ervaring bijgehouden voor de fietsers. Dan kan je zelf kijken naar diavoorstelling. Kijkplezier!
Op de eerste plaats bedank ik namens de dappere toerfietsers ROELOF heel hartelijk dank voor de plan B-route: ‘omgeving Noordervelde’!