Er waren 9 dappere wandelaars van 12  mee door de omgeving Zuidlaren, het hunzedal en het Zuidlaardermeergebied, afwisselende landschappen met weidse uitzichten en prachtige bossen.

zaterdag 15 september 2012 Hunzeloop 15 km

De deelnemers waren: Jan Bos, Zwanie Buzeman, Henk Kaauw, Aly Moes, Gerhard Buzeman, Roelof Meijer, Grietje Bouma, Albert Kruyer en knielend: Piet Beenen. Proficat jongens gehaald voor 15 kilometer gelopen!

Wij waren met 9 mensen om ongeveer half 10 op de Brink in Zuidlaren. Er waren heel veel wandelaars aanwezig. Ook zagen wij veel tenten met allerlei leerzame informatie. Nadat wij even rond gekeken hebben, gingen we aanmelden voor een startbewijs + route-beschrijving. Deze kaart gebruikten wij voor stempelen. Toen gingen we wandelen, zagen overal pijltje met nummer op de boom of paaltje. Zo kunnen we niet verdwalen. Wij liepen door Denneoord, daar lieten wij  voor het eerst stempelen. En daar zagen wij ook Grietje Bouma, die daarna met ons meeliep. Wij liepen richting Schipborg en Drentse AA met mooie landschap, beetje heuvelachtig. In de verte zagen wij 2 ooievaars, daarna liepen wij een bruggetje tegemoet, een bruggetje over Drentse AA. Henk Kaauw was de grootste vervuiler, want hij liet batterij vallen in Drentse AA, foei foei. Henk vertelde veel over bloemen, dus een echte natuurkenner. En Jan Bos maakte veel foto’s, dus een echte fotograaf. Nadat wij ongeveer 9 km gewandeld hebben, troffen wij een leuk restaurant aan de Drentse AA. Daar hebben wij koffie met een heerlijke appelgebak genuttigd. En vlakbij restaurant stempelden wij voor het laatst.
Nog 6 km te gaan gingen we weer richting Schipborg en Zuidlaren. Om half 5 zijn wij daar aangekomen op de Brink en moesten wij weer afmelden. En we kregen een prachtige  “Olympische” medaille + een tas met info-papieren. Wij hebben nog even bij het restaurant gezeten om nog wat te drinken. En om 5 uur gingen we vol goede moed met herinnering aan prachtige natuurgebieden naar huis.
Met veel dank aan Jan Bos.

Albert