Het is laatste herfstweer november van het jaar en straks weer winterdagen december met vol spanning met glad, motsneeuw, hagel, schaatsen, kouwe weer enz.

Heel vroeg in de morgen was semi-prof Richard Toiscuta al binnen in het Bruine cafe om iets soort warming-up van biljarten. Totaal kwamen er 49 personen binnen met vol spanning. Blijven wij in groep A of groep B. Zal ik moeten winnen als eerste prijs van verschillende onderdelen zoals bij biljarten, rummikub, jokeren, sjoelen en klaverjassen.
Maar onze motto is:

Meedoen is belangrijker dan winnen!

Er is maar één jarig aanwezig, dan is Renzo Groen. Hij kwam met schoondochter Heleen als begeleidster binnen de bruine cafe. Hij trakteerde lekkere cakes voor iedereen. In de leeszaal hebben wij gejuicht voor hem. Hij is 88 jaar geworden. Hij komt als hij zin heb in bruine cafe om mee te doen met sjoelen. Ik moet zeggen een grote compliment voor Heleen en Jan Groen. Ze gaan voor snipperdag doen voor Renzo. Bij de vierde week van de maand verzorgt hij of zij naar het clubhuis om zijn vader te genieten in het clubhuis. Heleen heeft foto’s gemaakt voor ons. Bedankt Heleen!

Andere kant ook voor Chris Roelfes bij tweede en vierde week vaak naar Groningen bij het clubhuis bijwonen voor Marinus vd Heide. Het gaat voor hem.

De uitslagen van verschillende onderdelen zijn al bekend:
Biij biljarten heel spannende finale tussen Albert Kruyer en Richard Toiscuta uiteindelijk is Albert Kruyer als winnaar van het jaar 2014. Bij biljarten van 1 t/m 10 blijven in groep A en de rest groep B.
Biij klaverjassen groot verrassing wint Ina Oosterhuis met sterke klaverjassers Stokla, Diever en Luining, Maar ja dat is maar een spel en ook hangt af van de kaarten.
Bij jokeren ook verrast winnaar door Henny vd Veen, bij rummi-kub blijft de sterkste Gezina Velema en bij sjoelen winnaar Henk Bakker. De sterkste persoon is Wibo Kremer, dit jaar wil hij naar jokeren. En bij dames ook zeer verrast als winnaar Ingrid Etten. Sterkste sjoelsters waren Geeske v Kooten en Dicky Stabler. Wie weet volgend jaar best doen.
Namens de Leliesoos wil ik alle spelers van verschillende onderdelen bedanken voor de sportieve wedstrijden. Lekker bewegen blijven en gedachten wisselen!
 

 biljarten jokeren

  1

Kruyer, Albert

  1

Veen, Henny vd

  2Toiscuta, Richard  2Veer, Roely vd
  3Boerema, Jopie  3Bakker, Annemieke
  4Stabler, Poppe  4Jansen, Riekus
  5Bos, Jan  5Kremer, Wibo
  6Ruben, Anjo  6Etten, Jacob
  7Kuitert, Auke  7Blom, Klaas
  8Betten, Henk  8Bouma, Clara
  9Kamstra, Jan  9Buzeman, Zwanie
10Kaauw, Henk  
11Haag, Jan v rummi-kub
12Veen, Pieter vd

  1

Velema, Gezina

13Jager, Gerrit  2Zee, Bab vd
14Oosterhuis, Arie  3Bouwmeester, Gerhard
15Schothorst, Henk  4Blikman, Roelie
16Bouma, Piet  5Weis, Geeske
17Bouwmeester, Gerrit-Jan  6Bijl, Rika
18Heide, Marius vd  7Betten, Hetty
19Raghoebar, Frans  8Hofstee, Jan
    9Schmidt, Bert
 sjoelen  

  1

Bakker, Henk (heren)

 klaverjassen
  2Beenen, Piet

  1

Oosterhuis, Ina

  3Werf, Daan vd  2Diever, Hennie
  4Groen, Renzo  3Luining, Ginus
    4Stokla, Rein

  1

Etten, Ingrid (dames)

  
  2Stabler, Dicky bowling
  3Kooten, Geesje v 2e ronde op wo 5 november