Even terugdenken aan Grietje de Boer-Kikkert

Iedereen weten al dat Grietje de Boer-Kikkert overleden is. Daarom wil ik jullie laten weten, hoe zij heel hard werkt met corrigeren (verbeteren) van maandblad 'Wij Doven'.


Ik heb jubileummap gevonden en daar wil ik uithalen om jullie laten zien. Echt hebben wij geen foto’s te vinden. Zij las na van de kopijen van de commissies en verenigingen om iets te verbeteren. Het gaat niet om Nederlandse taal om opnieuw te schrijven. Het gaat om het, de, even toevoegen, iets verbeteren, enz. Om goede eenvoudig taal te brengen.
Jajaja bijv. bij de eerste week van de maand moeten de kopijen inleveren bij Grietje en dan bij de tweede week ga ik kopijen bij haar ophalen. Vooraf woonde zij in Hoogkerk, daarna in Groningen. En daar moet ik even op de fiets heen halen. Jajaja dat is vroeger in ouderwetse tijden. Geen computers alleen maar eerst oude schrijfmachine intikken, later IBM composer aangeboden van IBM-zaak, daarna MAC-apple. Betekent eerst uittippen, knippen, montagewerk, fotokopieen en dan sorteren, nieten, etiketten plakken en dan op post bij postkantoor.
Ik heb een verhaal van Grietje Kikkert uit jubileummap gepikt. Zij schreef:
Om met jou samen te werken vond ik heel fijn: 1969 – ongeveer 1987
‘Wij Doven is 25 jaar.
Jij stond deze jaren klaar voor lay-out en andere zaken.
Ongeveer 18 jaren mocht ik dat meemaken!
Een goede samenwerking tussen ons beiden gaf ‘Wij Doven’ goede tijden.
Toen ik afscheid nam, kreeg ik een boek, maar jij ging door,
men ging op zoek naar Rein de Vries en Leo v/d Heiden.
Zij wisten zich ook weer te bevrijden, tot heden.
Een kwart eeuw, dat was voor jou een reden om te stoppen. Je hebt gelijk
De jongeren doen het nu, zij geven blijk van ook zelfstandigheid.
Voor jou, dit boek, dit blad met allemaal verhalen over wat men met jou had!
Auke bedankt !
Grietje de Boer-Kikkert