De huisartsenpost is nu bereikbaar via het tekstbellen! Zorgbelang Groningen en AnnieS hebben dit gerealiseerd. Hoe je dit doet?


Zorgbelang Groningen heeft de afgelopen tijd onderzocht hoe de doktersdienst, beter bekend als de huisartsenpost toegankelijker gemaakt kan worden voor doven en slechthorenden. Nu is de doktersdienst bereikbaar via het tekstbellen. Dit kan op twee manieren: via de mobiele teksttelefoon of via de website.

Als je belt, kunnen de assistente of de dokter jouw vragen snel beantwoorden of advies geven.

Je kunt op twee manieren bellen: via de mobiele teksttelefoon bellen naar doktersdienstgroningen@annies.nl (alleen om te bellen, niet e-mailen!), of via de website www.doktersdienstgroningen.nl, en dan op de eerste pagina klikken “Informatie voor doven en slechthorenden”.

Je kunt bellen buiten kantooruren als je medische hulp nodig hebt, die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Dit kan dus van 5 uur ’s middags tot 8 uur ’s morgens. Ook kun je bellen in het weekend en tijdens de feestdagen. Bij zaken die kunnen wachten tot een volgende dag, gaat u naar uw huisarts.