Wandelroute Dollard d.d. 29 mei 2013

Grote complimenten voor de wandelaars(sters), die ongeveer

15 á 17 km langs Dollard hebben gelopen via Woldendorp.
Het weer was goed voor ons.


Verslag wandelroute Dollard d.d. 29 mei 2013

 

Met goede moed hebben wij in het totaal 12 mensen verzameld bij Noorderstation  en om 9 uur ’s morgens vertrokken wij met 4 auto’s richting Woldendorp. Wij hebben de toeristisch route genomen en om 10 uur zijn we in Woldendorp aangekomen. Aangekomen zijn wij met 3 auto’s. Na opsporing blijkt dat er 1 auto in Woltersum is aangekomen, Wellicht verkeerd begrepen.
Het dorp was erg verlaten, de buurtcafé bleef potdicht, wellicht wisten zij dat wij zouden komen koffie drinken?
In Woldendorp hebben we nog 2 personen aangetroffen, ze kwamen uit Winschoten. Met goede humeur zijn we vanaf 10.15 uur vertrokken, eerst liepen we op de procvincialeweg , en na een kwartier konden we opgelucht adem halen, we liepen over de weg waar nauwelijks auto’s rijden. We liepen dan over Coenraadpolder. Het was een een lange weg naar de Dollard en liepen wij over de dijk en zagen mooi water en bij de schutting konden we genieten van zeehonden kijken. Zeehonden zijn schuw, vandaar dat wij niet in het openbaar konden staan.
het weer was lekker fris, met af en toe buitjes, de route was al halverwege,, ongeveer 7 kilometer, wij erg trots!! Daarna liepen wij naar Termunterzijl, en hebben we lekker kibbeling, gebakken vis gegeten. Daarna was het sein te vertrekken om nog een stuk lopen naar Woldendorp, ongeveer 4 kilometer. Weer over de provincialeweg en eenmaal aangekomen in Woldendorp moesten wij schuilen onder de bomen, of afdakje van een huis. De chauffeurs liepen langzaam.
Het was een gezellige, prettige wandeling geweest en het is ten zeerste aan te raden om de volgende keer in Termunterzijl te parkeren, vanwege zonde van de lekkere visjes in onze magen.

namens Leliesoos 55+: Hisko Meijer

Hieronder plattegrond van Dagblad van het Noorden van 2 maanden geleden