Wandeling door Friescheveen en de Braak

Het is prachtig weer om te wandelen door natuur, sloten en natuurlijk vogels, tegen middag al 19 graden met heerlijk lentezon erbij.

Wandelen door
Friesche veen en De Braak

Wij hebben goed getroffen met weer, het was prachtig. Helaas hebben wij niet zoveel bijzondere vogels gezien. Maar wel heel veel soorten ganzen. Hoop volgende keer beter te zien, misschien zilver reiger of visarend. Maar jullie moeten zelf ook wandelen in Friese veen of op andere plaats in natuur gebied, dan ook meer kans vogels te zien.

Eindelijk is de diavoorstelling binnen om jullie laten zien. Deze foto’s gemaakt door Ria Kuitert.

Foto’s gemaakt door Albert Kruyer.
 

Tegen kwart voor 10 verzamelden 14 liefhebbers met 1 natuurgids Albert Kruyer. Het zou nog een persoon komen, maar wij kunnen niet op hem wachten. Afgesproken om tegen 10 uur gingen wij weg uit het restaurant van Friesche Veen. Die is natuurlijk gesloten, pas om half 11 open. Dan kunnen wij verder wandelen langs de voetpad door de bossen, struiken, verschillende vogels, insecten, verschillende bloemen, prachtig uitzicht met bekende meer, omgevallen oude boomstammen, waterloopbrug, enz. Kijken naar vogelkijkhut, daar kunnen wij rustig met verrekijker kijken naar watervogels. Intussen dronken ze ook zeker welbekende restaurant voor de ingang De Braak lekker koffie, appelgebak met of zonder slagroom. Jajajaja de wandelaars denken aan de lijn, hihihihi! Maar goed gingen ze naar welbekende oude doolhof. Ze hebben veel genieten om in doolhof nog eens keer van begin naar de middelste punt, dan hebben jullie ook fotogroep gezien. Daarna weer terug naar de uitgang. Toch waren ze moeilijk om terug te komen, uiteindelijk gelukkig compleet uit. Verder gingen ze naar terug naar Friesche Veen langs de dijk zeker flink gelopen van 10 uur uit terug naar restaurant van Friesche Veen tegen half 3. Iedereen willen wat drinken op geslaagde dag met mooi weer! Maar tegen vijf uur gingen weer terug naar de stad Groningen, Roden, Harkstede, Haren. Bedankt natuurgids Albert!

Mijn herinnering over schoolreisje naar Paterswolde

De klas van Amelsberg en nog andere klassen gingen samen met rode bus naar Paterswolde. Wij zijn echt blij mee zo ver weg rijden. Dan denk ik als kleine verlegen jongen (Auke). Jajaja tegen elkaar kinderen zaten netjes op zitbank van de bus. ‘Moet netjes zitten’, zei de juf. Ik loerde naar buiten, steeds verweg Uiteindelijk kwamen wij bij het meer. Naam weet ik niet meer toen ik klein was. Jullie ook zeker. Daarna gingen wij op meer met rondvaartboot, zeker weet ik niet meer hoe lang gingen wij varen, omdat wij geen horloge hebben hihihi. De kinderen keken spannend naar spattende wateren van de meer. Geloof ik ongeveer 3 kwartier kwam de rondvaartboot aan de wal en iedereen uit de boot dan naar speeltuin. Daar kunnen wij lunchen eten, daarna lopen naar De Braak. Naar waterloopbrug toen waren ook water erbij nu niet meer. Wij mochten schoenen eruit dan lopen naar loopbrug spannend. Ik was watervrees, denk ik altijd naar mijn oren. Daarna gingen wij naar de doolhof heel eng van ingang naar de middelste punt. Daar gingen wij wat limonade drinken. Weer terug naar uitgang en daar wachtte de rode bus op ons. En zo gingen wij weer terug naar Guyotsplein. Ik heb tegen mijn ouders, broer en zus gezegd. Heel ver weg geweest met de rode bus naar . Voor kleintjes weet ook niet meer welke plaats, daardoor he! Maar nu moet ik echt lachen om zichzelf, belachelijk niet zo verweg, zo’n 12 kilometer van Groningenf af. Nou dat is toch mooie herinnering waar of niet!