Vrijwilligersdag NL DOET

Op 18 en 19 maart organiseerde het Oranje Fonds landelijke vrijwilligersdagen, NL DOET. Doel is om mensen bewust te maken van het belang van vrijwilligerswerk. Ook Stichting Clubhuis voor Doven bood klusjes aan. Er kwamen 15 vrijwilligers opdagen. Hoe dit ging?

Albert Wijbenga – Vandaag is het zaterdg 19 maart, wat is vandaag voor een dag? Er is een Vrijwilligersdag van NL DOET, van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds wil mensen in Nederland bewuster maken van het belang van vrijwilligerswerk. Dus ze boden de mogelijkheid aan stichtingen en andere belangenorganisaties om een klusjesdag te organiseren, zodat deze klusjes op een website kon komen te staan. Belangstellenden konden zich opgeven via deze website, dan zijn deze mensen twee dagen vrijwilliger!

Ook het Clubhuis deed mee, vandaag zijn er een paar klusjes die gedaan worden. Wat zijn onze doelen vandaag? We willen mensen bewust maken dat er een dovenclubhuis is, dat vrijwilligerswerk belangrijk is en het belangrijkst: we krijgen 500 euro van het Oranje Fonds die we mogen gebruiken voor de klusjes.

Bep Kamstra – Vandaag bij de NL DOET-dag ben ik bezig met het maken van lunch. Ik heb 60 bolletjes gemaakt, die allemaal op is gegeten. Ook een volle soeppan is verorberd. Iedereen vond dat het lunch luxe was verzorgd. Dat is mooi om te horen! De sfeer was goed en gezellig.

Henk Kaauw – We maken de vloer vlak, maar er is niet genoeg zand. Dus we vullen eerst de grond met stenen en dan komt er zand overheen. We hebben cement gestort, die nu eerst moet drogen. Er is nog een houten omhulsel, maar als het cement droog is, halen we die weg en wordt alles netjes gemaakt. Goed toch?! We hebben ook de palen verstevigd. Het is wel aanpoten! Ik heb een hart voor doven. 

Kijk voor de foto’s hier!