Veel belangstellenden bij rondleiding Bernlef

Tegen tussen half tien en tien uur kwamen 27 mensen incl. 2 tolken binnen Bernlef. Die lgit aan Paddepoel vlakbij winkelcentrum. Eerst hebben wij koffie aangeboden van Berlef.

Daarna opende teamleider Jan Horlings (die al eerder in het clubhuis voor informatie stond) iedereen van hartelijk welkom. Hij had niet verwacht zoveel mensen aanwezig. Jan had iets te vertellen over het gebouw Berlef ook zeker over 24 uur bereikbaar als wat er gebeurd is. Dan iedereen mogen wat vragen: wat precies inhoud, wordt er verzorgd, activiteiten, aanleuningwoning, appartement enz. Zeker hebben de mensen veel gevraagd en ook goed geantwoord van Jan Horlings. Daarna gingen wij met 2 groepen rondleiding in Bernlef. Ook hebben wij twee kanten gezien in appartement en aanleuning. Dat is wel echt verschil. Aanleuning is van alles wat kan gebruiken bijv. eten koken, wasmachine enz., maar bij appartement niet. Je kan wel wasgoed naar beneden speciaal wassertte. Heb je geen zin in, dan haalt werkster wel jou wasgoed wel op. Ook kan je naar practig eetrestaurant toe. Je kan even kijken naar diavoorstelling: Als je foto ziet met lege kamer dan is appartement en aanleuning met meubels die is meer ruimte dan appartement. Laatste hebben wij ook naar mooi restaurant gekeken en ruikt wat lekkers uit Dan hebben wij al watertanden voor. Paar mensen van ons gingen daar ook eten.
Wie weet dat wij in december een kerstdiner bij Bernlef gaan doen heb ik ook gevraagd Ja mag ook welkom natuurlijk ga ik niet beslissen, dan hangt af van jullie meerderheid. Hij zei: ‘Kunnen wij vanaf 16 u tot 18.30 uur’. De andere bewoners al om 12 uur bezit daarna wij mogen vanaf 16 uur gebruiken.