Van de voorzitter – maart 2012

Albert heeft het in zijn column van deze maand over de themaweekenden in 2012, het succesvolle NL DOET en allerlei activiteiten/plaatsen waarvoor je je kunt opgeven. 

Hallo, nu weer een “Van de Voorzitter”, van maart 2012. Er is weer heel wat te vertellen. Op dit moment is het lente, dus de dagen worden langer en langer. Dit houdt in dat in de avonden weer gebruik gemaakt kan worden van de terras buiten!

Dan de eerste onderwerp; de commissievergadering. Tijdens deze vergadering komen allerlei commissies,  die onder de Stichting vallen, bijelkaar. Wij hebben toen het ‘Themaweekend’ besproken, weet je nog, van vorig jaar? Dit jaar komen er drie thema-weekenden; 1. Sport. Op een bepaalde plaats kan iedereen diverse sporten gaan doen/uitproberen. Dit kan zeer breed worden bekeken; van jong tot oud is welkom. 2. Doof Zichtbaar. Dit is een jaarlijks evenement in Amsterdam, in de week vóór de Wereld Doven Dag (WDD). Dit willen wij nu ook gaan doen in een weekend in Groningen. De bedoeling is dat wij de draaiboek gaan gebruiken van Amsterdam. 3. Educatie. Een heel dag lezingen, over diverse onderwerpen. Het hoeft niet per se m.b.t. Doof te zijn, als het maar interessant is! Deze 3 weekenden willen de commissies gaan uitvoeren dit jaar.

Afgelopen zaterdag was er een vrijwilligersdag, van NL Doet. De dag wordt georganiseerd door de Oranje Fonds. Deze subsideert de dag met EUR 500,-. Deze gelden kan gebruikt worden voor aanschaf van diverse materialen. Wij, de doven, hebben de dag niet alleen gedaan, ook waren er buitenstaanders, in totaal 15 mensen kwamen meedoen. Diverse dingen zijn gedaan; in de tuin werd er gewerkt, binnenshuis werden diverse onderhoudsklussen gedaan. En ja; wij hebben nu (eindelijk) flitsbellen in MH4! Nu nog in drie kamers; de leeskamer, de bruine cafe en in de bar van de grote zaal. Wij willen in nog meer kamers flitsbellen installeren, daarvoor hebben wij wel flitsers en zenders nodig. Heb je ze nog ergens op zolder staan? Wil je ze kwijt? Breng ze maar naar het Clubhuis! Oh ja, er werd een artikel gewijd aan NL Doet in het Clubhuis, de Dagblad van het Noorden van 18 maart 2012 heeft een artikel geplaatst hierover.

Het bestuur geeft de mogelijkheid om mee te doen aan de cursus “Notuleren en Vergadertechniek”. Dit wordt georganiseerd door diverse organisaties. Heb je belangstelling om mee te doen? Je kunt je opgeven, via een bestaand commissie of via een Aangesloten Vereniging, bij het bestuur.

Er is iemand nodig voor de bar tijdens de instuifavonden. Een bar-man of een bar-vrouw. Wat nodig is: flexibiliteit, klantvriendelijkheid en enige ervaring zou mooi zijn. Zie je het wel zitten, maar niet elke week, dan is de mogelijkheid om met meerdere personen de bar te bemannen zeker bespreekbaar. Heb je belangstelling, neem dan even contact op met Martin Hooiveld.

Als laatste, maar niet onbelangrijk, tijdens de AV vergadering vorige week, namen wij afscheid van 3 bestuursleden; Johan van Winsum, Adri Miedema en Marco Boesjes. Zij hebben heel lang zitting genomen in het bestuur. Zij kregen cadeaus, er werd leuke dingen verteld over hun. Ze werden echt in het zonnetje gezet! Maar dit afscheid houdt ook in dat er 3 vacante plaatsen zijn in het huidig bestuur (bestaat momenteel uit 4 personen; Dirk Jan Reitsma, Dennis Hoogeveen, Albert Wijbenga en Matthijs Terpstra). Heb je belangstelling? Stuur maar een e-mail of kom bij ons langs!

Dat was het tot zo ver. Tot de volgende keer!