Van de voorzitter – December 2011

De tweede en de laatste Van de Voorzitter van 2011 gaat over de bestuursformatie en de activiteiten die er onlangs zijn geweest. Denkt u ook mee aan de invulling van de vacatures?

Hallo. Nu weer een nieuwe “Van de Voorzitter” van december 2012.

Vanuit het bestuur wil ik graag dingen vertellen. Ten eerste; de penningmeester. Zoals bekend is, gaat Johan van Winsum stoppen met zijn penningmeesterschap. Wij hebben gezocht buiten het bestuur, maar niemand gevonden. Nu is het zo dat er vanuit het bestuur 1 kandidaat is gekomen; Matthijs Terpstra. Hij wil graag penningmeester zijn. Dat is geweldig! Maar hij gaat het niet alleen doen. Johan blijft nog even, als assistent-penningmeester. Daarbij krijgt hij wel vrijwilligersvergoeding. Hij zal ondersteuning verlenen aan Matthijs. Op deze manier kan Matthijs leren van Johan hoe het penningmeesterschap werkt én tegelijk hoeft Matthijs niet alles te doen. Het werk wordt dan verdeeld. De administratieve werkzaamheden gaan dan naar Johan. Het bestuur wenst Matthijs heel veel succes!

Ten tweede; in 2012 komen er drie plaatsen vrij voor bestuursleden in het bestuur. Wilt u in het bestuur? Bespreek het met ons. Of kent u iemand die het misschien leuk vindt om het bestuur te versterken? Van harte welkom!

Ten derde; de beheerderscoördinator. Zoals je misschien weet, Anja de Wilt stopt er mee. Er is een vacature de deur uitgegaan; tot heden hebben wij maar 1 reactie gekregen. Wij zouden graag meer kandidaten willen. Wilt u voor de beheerderscoördinator in aanmerking komen? Solliciteer dan bij ons. Of kent u ook iemand? Laat hem/haar dan solliciteren.

Ten derde, pardon, ten vierde; dat thema weekend i.v.m. de geboortedag van Henri Daniel Guyot, welke werd georganiseerd door meerdere commissies, was echt geslaagd! Echt mooi om te zien hoe het gegaan was. Dovenclubhuis.nl heeft een mooie reportage gemaakt. Complimenten voor de organisatie!

Ten vijfde; Sinterklaas is langs geweest! Schitterend! Leuk om te zien dat Sinterklaas met zijn Pieten ook nog 3 ‘leerling-Pieten’ had meegenomen. Dat gaf een bruisend geheel. Erg leuk om te zien. Ook complimenten voor de Kinderhoek!

Het bestuur heeft twee afgevaardigden gestuurd naar het Dovenparlement van Dovenschap. Dit is een soort ledenvergadering voor de leden van Dovenschap. Er worden dan diverse onderwerpen besproken. Er is iets belangrijks besproken; de missie en visie van Dovenschap is behoorlijk aangepast. Binnenkort zal de hernieuwde missie/visie worden geplaatst op de website van Dovenschap.

Tenslotte; 2012 nadert! En dit zal niet ongemerkt gebeuren. Op 6 januari, vrijdag, zal er een nieuwjaarsreceptie zijn in het Clubhuis. Het programma zal om ongeveer half 6 starten tot ongeveer 10 uur. Het bestaat uit twee delen; de eerste deel is besloten. De mensen die welkom zijn, hebben een uitnodiging gekregen. Vanaf 20:00 uur is het pand voor iedereen open. Goed, dit was dus de laatste “Van de Voorzitter” dit jaar. Het bestuur wenst jou hele goede en fijne kerstdagen en een gelukkige jaarwisseling!