Uitstapje naar Enkhuizen via Stavoren

Afgelopen woensdagmorgen 8 februari jl hebben wij gesproken over uitstapje. De reisLeider legde uit over 4 verschillende uitstapjes die jullie moeten maar kiezen.

Ellert en Brammert in Schoonoord
Deze stap terug in de tijd kan gezet worden in het open-luchtmuseum “Ellert en Brammert” in Schoonoord. In dit museum, gelegen in de streek het Ellertsveld, herleeft het verleden van Zuidoost-Drenthe.

Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen
Het Veenpark biedt geweldig veel om te zien, te doen, te ontdekken en te leren. In het grootste museum van Nederland kunt u weids genieten.

Stavoren en Enkhuizen
In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kregen de tweebinnenmeren de naam IJsselmeer en Markermeer; het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. In het buitenmuseum met historische gebouwen en het binnen-museum me thematische tentoonstellingen wordt dit verhaal zichtbaar gemaakt. 

Noord-Holland
Koffie in Tollebeek NO-polder, bezoek palingrokkerij van J.Smit, aansluitend om heerlijk rond te lopen in Volendam;
Daarna naar openluchtmuseum de Zaanse Schans, o.a.: Kaasnmakerijj, klompenmakkerij, kruidenierswinkel en uurwerkmuseum.

De mensen hebben gekozen voor de meerderheid ‘Stavoren en Enkhuizen. Dus zal Albert Kruyer binnenkort naar de reisbureau Arriva om te bespreken.
Op maandagmorgen 13 februari kwam Albert bij mij thuis om even goed overleggen. Want ik kan niet mee vanwege onverwacht oppassen met 2 kids. Albert ging heen en binnen een uurtje kwam hij weer bij mij thuis. Het is prima verlopen: Het is zo, dat wij met de bus van Noorderstation en Hoofdstation ophalen dan naar Stavoren met de boot naar Enkhuizen. Dan is de bus verder naar Enkhuizen. En wij met de boot naar Enkhuizen met lekker koffie met gebak of zoiets. Bij de aankomst Enkhuizen kunnen wij In het buitenmuseum met historische gebouwen en het binnen-museum me thematische tentoonstellingen wordt dit verhaal zichtbaar gemaakt. Daarna gaan wij met de bus weer terug naar verrassende dorp met heerlijk diner aangeboden. Dat is nu voorlopig programma. Ik krijg binnenkort een offerte met programma waar en hoe enz. Heb even geduld!
Volgende week krijgen jullie van mij een formulier, dan moeten jullie invullen.