Thema ‘Wij houden van Beatrix’

Er waren twee bizondere mensen bezoek bij de grote zaal

van De Leliesoos-morgen Ja wie waren dan?
NepBeatrix en voorleeskampioen Tommie Kamstra!

In de vroege morgen kwamen Roelof en ik iets klaar te maken in de grote zaal om 9 tafels te verdelen. Iedereen binnenkomen krijgt een kaartje met nummer erop. Bijv nr 5 moet je naar tafel 5 zitten samen met andere 4 mensen. Bij elk tafel 5 mensen. Dus lekker vol in de zaal, vooraf klaarmaken voor beamer, maar het lukt niet dan hebben wij plan B. Ieder tafel krijgt een lijst met 15 vragen. Daar moeten ze met elkaar overleggen wat beste uitkomt bij A of B of C. Dan moet je invullen. Vooraf heb ik gezegd, dat wij ook een hoge bezoek binnenkomen. Iedereen zitten beetje ongerust over wie zal zijn. Intussen zei ik even stoppen.
Dan vertel ik jullie of jullie wel weten, dat Tommie Kamstra voorleeskampioen van Nederland is. Tommie kwam binnen met volle trots en even voorstellen hoe en wat heb je gedaan met voorbereiden gebaren en reizen naar Amersfoort. Bijna hele familie gingen heen als supporters.
Tommie heeft voor jullie gedaan met prachtig verhaal, zeker goede mimiek, beweging, plaatsen links en rechts geweldig gedaan. Daarna flink wapperende handen. Naturlijk waren wij heel trots op echte groningse Tommie Kamstra, na 13 jaren geleden was ook iemand uit Groningen ook voordoen in Violenstraat (oude clubhuis), dat was Dennis Hoogeveen.
Plotseling kwam hoge bezoek NepBeatrix binnen en wuifde zij iedereen door de zaal en kwam bij Tommie om iets te geven. Zij zeide geen onderscheiding, die is al weggegeven. Toch krijgt hij van haar een enveloppe met inhoud aan te bieden. Tommie buigde heel netjes en bedanken.
En zo gingen NepBeatrix en Tommie weer terug . ook laat Tommie met mooi beker iedereen zien.
Nou dat is geweldig en zo gingen de groepen weer verder met huiswerk van vragen.
De winnaars zijn: Aly Kruyer, Roelie vd Veer, Wibo Kremer, Henk Betten en Willy Stokla. Die kregen een echte lekkere groninger koeken als prijs op kosten van echte prinses Beatrix hihihihi!