Teksttelefoondienst via internet medio augustus bereikbaar

Medio augustus komt een unieke teksttelefoondienst

voor doven en slechthorenden beschikbaar.

Unieke teksttelefoondienst

De teksttelefoondienst via internet is bedoeld voor mensen die niet de beschikking hebben over een teksttelefoon, maar wel willen teksttelefoneren. Via de website zijn belangrijke diensten zoals het alarmnummer 112 en de KPN Teksttelefoon Bemiddelingsdienst eenvoudig bereikbaar.

een Zweeds bedrijf

nWise, een Zweeds bedrijf gespecialiseerd in communicatiediensten voor doven en slechthorenden, gaat in opdracht van het ministerie van EL&I deze teksttelefoondienst verzorgen. Het bedrijf levert een systeem gebaseerd op de standaard Total Conversation (TC). Hiermee kan gelijktijdig worden gecommuniceerd in tekst, beeld en spraak. nWise levert dit systeem al in diverse landen over de hele wereld, waaronder de Scandinavische landen, Amerika, Australië, Duitsland en België.

Toekomstige bemiddelingsdienst

Total Conversation is ook de standaard voor de toekomstige bemiddelingsdienst voor doven en slechthorenden die in 2013 zal worden opgericht. Daarnaast is het de standaard waar belangenorganisaties van doven en slechthorenden de voorkeur aan geven als het gaat om communicatie tussen en met horenden, doven en slechthorenden.

Samenwerking

nWise werkt samen met de Nederlandse dienstverlener Berengroep. Berengroep heeft veel ervaring in de communicatie met doven en slechthorenden en zal voor een goede afstemming zorgen met de in deze sector belangrijke partijen, zoals belangenorganisaties en zorgverzekeraars.

Tweede helft van 2012 beschikbaar

De teksttelefoondienst via internet is een opmaat naar andere innovatieve telecomoplossingen voor doven en slechthorenden. Hierbij valt te denken aan software om te bellen met beeld, geluid en realtime tekst via smartphones en tablets. Deze producten zullen in de tweede helft van 2012 beschikbaar komen.

Berengroep

Voor meer informatie over deze dienstverlening kunt u contact opnemen met Berengroep.
Telefoon: 030 3040032, e-mail: info@berengroep.nl.