SWDD naar de rechter

Met de keiharde bezuinigingen in Nederland worden belangenorganisaties ook hard getroffen, zo ook het Clubhuis in Hoogeveen, waar een subsidie van provincie Drenthe dreigt stopgezet te worden. 

Het clubhuis in Hoogeveen, SWDD, krijgt altijd subsidie van provincie Drenthe. Maar dat gaat misschien veranderen. Hoe moet dat nu verder? Onze presentator Dennis ging naar Hoogeveen om dit uit te vinden.

Waarom gaan jullie de provincie Drenthe voor de rechter slepen?
We hebben heel veel contact gehad met de provincie over de voortgang van de  subsidie. Nu blijkt dat de gemeenten in Drenthe de subsidie moeten overnemen. Maar de communicatie tussen de gemeenten en de provincies is heel slecht. Nu lijkt het alsof alles op ons bordje wordt geschoven, dat we nu alles moeten regelen. Drenthe zegt dat ze niks meer kunnen doen, wij moeten het zelf oplossen. Dus we hebben nu een probleem, er is te weinig geld. Vanaf 1 januari 2013 is de subsidie officieel afgelopen. We zijn het hier dus niet mee eens, dus we hebben veel gepraat en we zijn naar een hoorzitting geweest. De rechter zegt aanvankelijk dat de provincie wel gelijk heeft. De provincie mag de subsidie stopzetten, maar we moeten wel hulp krijgen. Maar hier hebben we niks van gezien, dus we kiezen voor een harde aanpak.. bij de rechtbank.

Hoe gaat het nu verder? Wat is het proces?
We hebben een bezwaarschrift opgesteld en deze opgestuurd naar de rechtbank in Assen. Nu wachten we op een uitnodiging. We hadden verwacht iets te horen voor de zomervakantie, maar tot nu toe hebben we nog niks gehoord. We hopen op een uitnodiging binnen een maand en dan een uitspraak binnen een paar maanden. We hopen dat de provincie gedwongen wordt om toch door te gaan met de subsidie.