SES oprichtingsfeest

Hallo! Ik ben bij een cafe-avond die SES heeft georganiseerd. Ik ben nieuwsgierig, dus naast mij staat Engelien.


Hoi Engelien, wat ben je als persoon? Engel: Ik ben voorzitster van SES. Een jaar geleden is SES van werkgroep veranderd naar vereniging, daarom is vanavond dit oprichtingsfeest georganiseerd. MvM: Wat is de inhoud van SES? Engel: SES betekent Signo Ergo Sum. Dat is latijns, veel studentenverenigingen in Groningen hebben ook Latijnse naam, dus wij wilden dat ook. Signo Ergo Sum = ik gebaar, dus ik besta. Dat vonden wij een leuke naam, vandaar.
Rama: Ik had een beetje twijfels over het beeld van SES: zuipen of informatief. Ik vond de presentatie goed en ze hebben een duidelijk mening naar Doven toe. Ook tussen MBO en HBO. Ze vroegen ook mening aan Dove mensen, dat vind ik ook een goed begin van SES.
MvM: het valt me op dat veel bestuursleden uit Groningen komen? Bram: dat een goed punt. In het begin van de presentatie hebben Frouke en ik al verteld dat wij hebben geprobeerd om samen met Jongeren Commissie te werken, maar dat is niet gelukt. Omdat het te moeilijk was om vergaderingen te plannen ivm afstand. Dus we hebben besloten om even in Groningen verder actief te zijn. Toevallig zijn veel Groningens Doven gemotiveerd en ook was Hanzehogeschool bereid om geld neer te leggen. Dus we namen logisch meteen de kans. Maar natuurlijk zijn we bereid om Doven uit heel Nederland te helpen. Dat is ook onze doel. MvM: Heel bedankt! Ik hoop dat er veel studenten bij jullie komen.