Rondom 2de Wereldoorlog en het Instituut

Op woensdagmorgen 9 mei a.s. gaan we een lezing houden over de Tweede Wereldoorlog en het Instituut. Ook kijken wij naar diavoorstelling.

Overgenomen uit het boek van ‘Gebaar tot gebaar’: Tijdens de oorlog werd de hoofdingang gebarriceerd daarachter lagen de zandzakken om de ingang naar de schuilkelder te beveiligen. Het borstbeeld van HD Guyot werd verpakt in een houten kist, ter bescherming tegen het oorlogsgeweld.

Daar kan Henk Betten iets over te vertellen over ‘Tweede Wereldoorlog en het Instituut. Dat zal wel interessant wezen. Ik weet niet veel tijdens de Instituut en jullie ook niet. Wel vooral voor de oudere mensen weten misschien wel van. Het is ook belangrijk voor ons, dat wij ook iets van weten. Hij heeft ook 20 a 25 foto’s uit archief gevonden, misschien zien jullie die foto’s nooit. Henk Betten zei tegen mij: ‘Jij (Auke) staat er ook op’. Nou dan ben ik benieuwd naar he!

Neem je zelf ook van je ouders die vroeger meegemaakt hebben, bijv distributie stamkaart, persoonsbewijs, voedingsmiddelen, enz. naar het clubhuis om even laten zien.