Qiuz-avond

Woensdagavond 1 juni was er weer een bijeenkomst van de vrouwenclub en die avond was er een quiz-avond.

Het spel heet “NL-test”, hieruit kun je testen of je de culturen van verschillende landen kent. Het is wel heel leerzaam.
Langzaam kwamen vrouwen binnen en namen lekkere koffie mee naar de tafels. Sjoukje kwam dan met een schaal vol papiertjes en op die papiertjes staat een nummer 1 t/m 5. Toen iedereen een nummer had, kon men gaan verhuizen naar de tafel met dat nummer. Zo ontstaat dan een groepje van 5 personen.

Woensdagavond 1 juni was er weer een bijeenkomst van de vrouwenclub en die avond was er een quiz-avond.
Het spel heet “NL-test”, hieruit kun je testen of je de culturen van verschillende landen kent. Het is wel heel leerzaam.
Langzaam kwamen vrouwen binnen en namen lekkere koffie mee naar de tafels. Sjoukje kwam dan met een schaal vol papiertjes en op die papiertjes staat een nummer 1 t/m 5. Toen iedereen een nummer had, kon men gaan verhuizen naar de tafel met dat nummer. Zo ontstaat dan een groepje van 5 personen. Op de tafels lag een papier waar je de antwoorden moet opschrijven. Op het scherm staan dan de vragen over een bepaald land.
Bijvoorbeeld:
Dat is dus WAAR!
Uitleg: Dertigjarige ongetrouwde mannen worden door hun vrienden “ontvoerd” en naar de stoep van het stad- of gemeentehuis gebracht. Daar moet de jarige de stoep schoonvegen met een niet al te grote bezem. Wanneer de jarige klaar is, gooien de vrienden nog een extra lading vuil. Voor alle vrouwen in de stad is het duidelijk dat deze man nog vrijgezel is.

Dat is dus WAAR!
Uitleg: In Surinameis het gewoonte een cadeau na ontvangst niet direct uit te pakken om zo de gever niet te beledigen, mocht het cadeau niet in de smaak vallen.

Antwoord is A!
Uitleg: Een bijgelovige Surinamer loopt achteruit het huis binnen. Boze geesten lopen achter je, maar het moment dat jij je omkeert, komen ze niet verder.

Antwoord is A!
Uitleg: Kara = leeg; oke = orkest. Het is een Japanse woord.

Antwoord is C!
Uitleg: Het getal 17 brengt in Italië namelijk ongeluk. De verklaring ligt in de Romeinse schrijfwijze van 17 (XVII). In een andere volgorde kan men dit lezen als VIXI. Dat is Latijn voor “Ik heb geleefd”. Het getal 17 wordt daarom geassocieerd met de dood. De afkeer voor 17 blijkt in Italië uit de kleine details. De Renault 17 heet daar R177. De vliegtuigen van Alitalia hebben geen stoel 17.

De groepen 1 t/m 5 hebben alles ingevuld. En groep 1 heeft 20 vragen goed beantwoord; groep 3 heeft 19 vragen goed beantwoord; groep 4 heeft 18 vragen goed beantwoord; groep 5 heeft 17 vragen goed beantwoord en groep 2 heeft 13 vragen goed beantwoord. De eerste 3 winnaars hebben een rol koek als prijs gekregen. 
Ze vonden het hartstikke leuk om te doen. Het is wel voor herhaling vatbaar. Wie weet komt dat wel eens.
Na een gezellig babbeltje en drankje zijn we naar huis gegaan en het bestuur wens jullie een hele fijne zonnige zomervakantie toe!! 
De volgende bijeenkomst is dan op woensdag 7 september en gaan we gezellig babbelen of spelletje spelen.