Open dag RTV Noord …

Afgelopen zaterdag 23 januari jl waren wij bij Mediapark aan Helperpoort geweest om te kijken al 70 jaar bestaan. Daarom dach ik: ‘Wij gaan toch heen om te zien en ook met iemand gaan praten over ‘ondertiteling’ of het mogelijk is. Gelukkig waren er 16 belangstellenden plus tolk erbij. Nou gingen wij even tussendoor zeker koffie halen. Ik heb met tolk even zoeken naar persoon of wij kunnen vragen. Yes nieuwslezer Frederick Stokker stond daar en vroeg ik aan hem: ‘Aan wie moet ik even spreken met jou collega bijv jou baas of zoiets’. Helaas is hij ziek. Hij zei: ‘Je kunt met mij praten, wat je wilt’. Moment ik wil toch groep doven bijelkaar om laten zien wat ze denken. Daar heb ik tegen hem gepraat. Wij willen echter bij journaal, sport en documentair ondertiteling hebben. Jaja, ik geef bijv. bij verschillende sporten zoals FC Groningen, Lycurgus, Donar, studenten van buitenlandse mensen wel ondertiteling. Voor wie is dat? Voor ons is mooi om te lezen. Maar voor horende mensen kunnen toch Engels, Frans of Duits wel verstaan. Nu wij doven voor belangrijke nieuws weten wij niet wat je overpraat. Maar goed Frederick heeft al gevoel dat klopt. Hij is ook bij feestelijk in Haren bijgewoond. Ook begrijpelijk wat wij gezegd hebben.

Ik vraag aan hem of het mogelijk voor nieuwe afspraak met 5 dove delegaties bij u op redactiekamer te bespreken. Hij vindt wel goed om even over te praten. Hij gaf ons mailadres aan ons. Wij hebben al mailadres gestuurd voor datum voor afspraak. Dan wachten wij af of het lukt.