Open dag in ‘De Brink’ vooraf Coendershof

Verslag bezichtiging Zinn Locatie de Brink op 31 maart 2016

De ouderencommissie heeft gistermiddag het woonzorgcentrum de Brink in de wijk Helpman bezichtigd.

De Brink, voormalig Coendershof, is een multifunctioneel (= voor veel dingen gebruikt) centrum, gericht op ouderenzorg. In dit gebouw kun je terecht komen voor lichamelijke verpleging, zorg bij dementie, revalidatie, palliatieve zorg (gericht op het verlichten van lijden en verbetering van de kwaliteit van het leven) en fysiotherapie. Ook zijn er restaurant, winkeltje, fitnessruimte, kapsalon en dergelijke aanwezig. Je treft daar de woongroep Groenebrink, een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Daarnaast zijn een aantal huurappartementen. Om in aanmerking te komen voor zo’n appartement heb je een thuiszorgindicatie nodig. Dan krijg je een 24-uurszorg.

Deze appartementen hebben een oppervlakte van 55, 65 en 70m2  en beschikken over een woonkamer met een keuken, een aparte slaapkamer, ruime badkamer en een berging met een aansluiting voor de wasmachine en droger. De appartementen met een oppervlakte van 55m2 zijn sociale huurappartementen (huurtoeslag mogelijk) en bedragen € 870,-. De appartementen met een oppervlakte van 65-70m2 zijn vrije sector (geen huurtoeslag mogelijk )en bedragen € 1040,-

De ouderencommissie is van plan een informatiemorgen over de Brink te organiseren. Misschien valt er te regelen over een rondleiding voor een groep?