Natuurlijke geneeswijzen en ontspanning

Heel interessante informatie over praktijk voor natuurlijke geneeswijzen en ontspanning. De behandelingkamer zit naast onder verhuurd van St. Clibhuis voor Doven. Dat wil ik zeggen buurvrouw Marian-José Valk.

Veel informatie over hoe en wat moet de klant doen? Gewoon afspraak maken met Marian via mailadres van haar. Marian begon ook beejte gebaren dus wil ook beetje leren. Goede morgen enz. Haar naamgebaar met 3 vingers met m en duim bewegen. Duim bewegen een soort massage. Leuk idee!

Masseuse Marian-José Valk geeft uitleggen over de verschillende onderdelen, die ze gaat behandelen bij de massage. De stenen, het kan nog groter. De stenen gaan eerst 1 uur in warm water, dan worden de stenen warm. De grotere stenen zijn voor op de borst en de kleinere steen is voor wrijven over het lichaam.
“De stempels” die wordt in stoompan met geur kokos liggen totdat het warm wordt, dan wrijven over het lichaam, het is heel ontspannend. De behandeling duurt 1 uur lang. Er is ook vacuüm-onderdeel, die gebruikt ze vooral bij stijve nek, die vacuüm maakt “knop” los. (In Chinees gebruiken ze met vuur.) Dat vacuüm is ook nieuw en ze gaat eerst met olie op smeren dan met vacuüm behandelen. Het is wel fijn behandeling. Ze heeft verder ook verschillende geurende olie, o.a. sterke-, zachte geurende parfum. En het is altijd vanuit natuurproducten, dus geen chemische producten. Het is de keuze van de klanten, die ze willen en prettig vinden en Marian-José volgt ook op haar gevoel.
(Dit verhaal heb ik overgenomen van vorige nieuws en ook filmpjes erbij)
 

Deze foto’s gemaakt door Jan Bos