KNDSB zaalvoetbal-2e ronde competitie

OP 9 januari 2e ronde van KNDSB zaalvoetbal competitie in Leek.

Op 9 januari 2011 begon de tweede ronde van de zaalvoetbalcompetitie van de Koninklijke Nederlandse Doven Sportbond (KNDSB) in het Sportcentrum Leek. De voetbalclub Martinistad heeft een nieuwe sponsor gekregen, dit is Koninklijke Kentalis, dit is een landelijk instituut voor slechthorenden en doven. De voorzitter van het Raad van Bestuur, Henk Bakker, gaat de nieuwe en prachtige T-shirts overhandigen aan Martinistad.

Hij is blij om het begin van de tweede ronde bij te kunnen wonen. Hij stelt zichzelf voor als de voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij verwelkomt alle spelers en speelsters in de tweede ronde van de KNDSB-competitie in Leek. Ook is hij trots op de zes teams van Martinistad; vier herenteams en twee damesteams. Hij zegt met trots dat het een grote voetbalclub is in het Noorden. Hij overhandigt de nieuwe T-shirts aan Johan van Winsum, voorzitter van Martinistad en zegt hierbij dat deze T-shirts voor de komende jaren gebruikt kunnen worden. Maar als het ouder en vaal begint te worden, mag Martinistad nieuwe shirts vragen aan meneer Bakker. Tot slot wenst hij iedereen bij Martinistad een succesvol seizoen.

De interview met de coach van Martinistad Heren 1, Schelte Keizer, gaat over zijn ervaring van vorige rondes tot de tweede ronde van de KNDSB competitie. Hij zegt direct dat het wel zwaar is voor zijn team en binnen het team liep het nog niet helemaal lekker. Toch hebben we een gelijkspel, 1 wedstrijd verloren en 1 gewonnen. We moeten nog één wedstrijd spelen. De presentator hoopt dat Schelte zijn volgende wedstrijd gaat winnen. Wellicht moeten de heren nog even wennen na het begin van het nieuwe jaar.
Schelte zegt daarop dat de eerste ronde al is geweest in 2010. Hij vertelt over de veranderingen in zijn team en stimuleert zijn team om een nieuw soort teamwork te krijgen.

De presentator heeft weer een interview, ditmaal met een speelster van Martinistad Dames. Het is niet zo lang geleden dat de dames mee gingen doen met het zaalvoetballen. Dora Wilterdink praat over haar ervaringen sinds de afgelopen zomer en ze zegt dat ze het ontzettend leuk vindt en het haar erg goed bevalt.

Tenslotte, tijdens het laatste uur van de tweede ronde, was er een spannende wedstrijd. Een wedstrijd tussen Martinistad Heren 2 en Catharijne Heren 1. Ze kwamen uit tot 4-4. Helaas werd de laatste doelpunt van Barz Abdulrhman Saïd niet meegeteld.