Interview met Sinterklaas

Hallo,

Elk jaar is er Sinterklaas viering voor de kinderen in het
clubhuis. Daarover wil ik interviewen met de Sinterklaas.
Er is een stukje film vertonen met leuke kinderen.


Hoe lang heb je overgedaan als Sinterklaas?
Hoe lang heb ik als Sinterklaas gedaan, vind ik het niet belangrijk, ik vind het altijd leuk om te doen voor de kinderen. Jaja, toch wil ik wel zeggen, ik heb wel ongeveer 24 jaar al gedaan. In het clubhuis is het vooral voor jonge kinderen als vrije tijd, én ik doe ook als Sinterklaas bij de dovenschool Guyot in Haren. Toen werkte ik nog, kreeg ik altijd vrije dag van mijn baas, dus ik hoef het niet snipperdag nemen. Das mooi.
Zijn de zwarte pieten vaak dezelfde personen of elke keren verschillend?
Laatste tijd is er een vaste tolkpiet, dat is Sylvia. En nog een ander piet erbij, dat is meestal elk jaar verschillend. Meestal 2, maar soms meer, zoals vorig jaar zijn er 5 zwarte pieten. Twee zwarte pieten zijn prettig, want ene als tolk en de ander assisteren voor Sinterklaas. Tolkpiet aanwezig is ook prettig voor de horende zusjes, broertjes en familie.
Wat is je mooiste herinnering?
Ja, vorig jaar op reisje met de koets, het was heel mooi! Belangrijkst is veel visueel maken, zodat kinderen het goed kunnen volgen en maakt het ook leuk verhaal van.
Blijf je nog wel als Sinterklaas?
Ja, zolang ik nog goed ben/voel, dan graag doorgaan, ik vind het leuk om te doen.
Het is ook heel leuk om elke jaar te zien hoe sinterklaasviering is. Bedankt voor het interview!