Interessante lezing over oorlogstijd bij het Instituut

Het is echt moeite waard om iets te leren voor de tweede generatie. Ik wist ook niet veel van oorlogstijd bij het Instituut

 

Afgelopen woensdagmorgen 9 mei jl. hadden wij een lezing gehouden over de Tweede Wereldoorlog en het Instiuut. Daar kan Henk Betten iets te vertellen en wat meegemaakt bij het Instituut. Bij ons tweede generatie dat wij niet veel weten hebben wij ook geleerd.Zeker ook meegenomen voor de volgende generatie. Bij de eerste generatie zijn allemaal bijv. fam. Stokla, Henk Betten, Lita Bron, zeg het maar. Die waren ook meegemaakt daar kunnen jullie ook ergens in website ‘Belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog ‘ lezen.

 
Diavoorstelling over het Instituut is er al binnen

Foto’s van het beleven bij het Instituut, waar allemaal meegemaakt hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog is binnen. Gelukkig heeft Henk Betten alle foto’s verzameld. Dan kun je zelf zien. Ik (auke) sta ook op die 2 van 3 foto’s, die ik zelf 62 jaren niet gezien heb. Ik ben zelf verrast en heb ik die foto’s direct gestuurd naar mijn kinderen.

 
Taxivervoer

Ook vertelde Auke om half elf een kleine mededeling, dus vooral voor de ouderen met taxivervoer, moeten ze niet om half 3 opgehaald worden. Maar om half 2 ophalen en niet langer bijv. half drie of drie uur. Anders moet ik met iemand in Bruine Cafe wachten op taxivervoer.

 
Over uitstapje 

De mensen die bij het Noorderstation en Hoofdstation komen, moeten jullie om half acht aanwezig zijn. Eigen lunch mee te nemen. Dan gaat de bus om kwart voor 8 vanuit Noorderstation op weg naar Hoofdstation. Dan gaat de bus echter weg om 8 uur. Dus dan rijdt de bus op weg naar Stavoren, daar wacht de veerboot ons op tijd.

 
Bijdrage per jaar

De mensen die nog niet betaald hebben, 10 euro per jaar, gelieve snel mogelijk overgemaakt worden aan Homme de Boer tnv De Leliesoos Groningen, bankrekeningnr 1011327007. Dat hebben wij afgesproken voor 1 april 2012 afgerond.