Heerlijk een dagje uitfietsen naar Balloërveld

Afgelopen woensdag 6 augustus jl waren er flink gefietst door mooi Drenthe bij tot Balloërveld. Eindelijk echte paarse heidevelden en mini sarah-velden gezien. Zo mooi en geven wij ook heerlijk rust in natuur!

Balloërveld totaal 65 km gereden
Het Balloërveld is een buurtschap en 367 hectare metend heideveld tussen Gasteren, Rolde en Loon, in de gemeente Aa en Hunze, provincie Drenthe (Nederland). Het dankt zijn naam aan het nabijgelegen dorpje Balloo.

Heel vroeg in de morgen om negen uur vertrokken wij 10 toerfietsers vanuit huize Roelof Meijer op weg naar Tynaarloo parkeerplaats in de buurt en daar wachtte Albert Kruyer op ons. Ergens in de buurt kreeg Jan K lekke band maar het is zo gebeurd.  Daarom moest Albert iets langer wachten. Gemakkelijk om te waarschuwen met mobieltje. Dat wij iets later komen. Zo gingen wij totaal 11 rijders verder fietsen. Prachtig natuur uitzicht naar restaurant ‘De Drentse Aa’ welbekend bij jullie. Heerlijk ochtend koffie met stevig appeltaartje met slagroom wauw he! Sommige rijders kennen de weg niet maar is goed om even te weten, dank aan deskundige fietser Roelof Meijer met mobiel (Google Maps met fietsnummer). Natuurlijk heeft hij ook thuis voorbereiden met nrs bijhouden. Wij vonden geweldig voor hem, soms iemand ook helpen. Ik kan niet allemaal vertellen dan kunnen jullie zelf diavoorstelling kijken, dank aan foto’s van Henk Kaauw, Albert Kruyer en ik in totaal 191 foto’s) Geniet je even kijken! Na mooi heidenveld en gele zandvelden gingen wij verder fietsen naar schaapskooi Balloërveld. Deze schaapskooi in het jaar oktober 2011 in brand gestoken en de dader is nog nooit gevonden. Opnieuw opgebouwd nu is zo prachtig uit. En de eigenaar laat de foto’s zien hoe allemaal in brand geweest zitten. Echt drama! En vrouw van eigenaar zit lekker te breiend door schaapswoldraden.  En die vrouw vroeg aan Albert: ‘Wat zitten jullie zo stil en zie zij ook met gebaren enz. Och dove mensen dan geven jullie ook rust in natuur. Hahaha! Maar wat doet die vrouw dan? Zij pakt een papier met teksten erop, of jullie kan lezen wat er op staat. Albert zei: ‘Ik kan wel lezen wat er op staat’. Hoe zo. Zij dachte dat iedere doven niet kan lezen. Nou nou nou Dus zij kende niet zo veel over doven. Maar goed nu weet zij het. En zo gingen wij weer verder terug naar parchtige dorpen verder Bij de laatste rit wilde Henk echter pilsje drinken maar waar dan. Na Schipborg kunnen wij niet pas om 5 uur open en verder weer weg rijden eindelijk iets na Midlaren een restaurant gevonden en gingen wij heerlijk pilsje, roze pils, cassis, enz gedronken. Natuurlijk intussen eten wij met eigen lunch en paar flessen water meegenomen. En zo gingen wij verder eigen weg naar huis! Iedereen bedankt voor samenwerking!
 

Brand verwoest schaapskooi Balloo

29 oktober 2011

De schaapskooi in Balloo is zaterdagochtend afgebrand. Twee rammen en een hond zijn omgekomen. De kudde liep elders. De schaapskooi is van Marianne Duinkerken en Albert Koopman. Ze hebben een kudde Drente heideschapen waarmee ze het Baloërveld onderhouden. Alle activiteiten van de schaapskudde zijn tot nader order afgelast zo laten de herders op hun website weten. De brand brak ‘s morgensvroeg uit en is vermoedelijk aangestoken. Ook een kapschuur en het wolatelier zijn verwoest. De schade bedraagt honderduizenden euro’s. Twee uur eerder brak er ook al brand uit op een boerderij vijf kilometer verderop.
Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.