Groninger Albert Westerhof wereldkampioen bij Judo tot 66 kg

Gisteren is Groninger Albert Westerhof bij de 14e World Deaf Martial Arts Championships in Venezuela in de gewichtsklasse tot 66 kg. wereldkampioen geworden!

Hij liet door het binnenslepen van de wereldtitel wederom zien dat hij van wereldklasse is. Samen met coach Wietse Swart werd een zorgvuldig trainingstraject uitgestippeld met veel aandacht voor kracht en conditie. Zelfs ook in zijn zomervakantie! Alles werd aan de kant gezet om dit doel te behalen. Albert en Wietse hadden maar 1 doel, en dat was de titel winnen tijdens dit WK.

Mede door zeer beperkte financiële middelen van de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond (KNDSB) was het pas in afgelopen augustus gelukt om definitief vliegtickets voor Albert en zijn coach Wietse en trainingspartner Stefan Greuter. te boeken.

Bij de Deaflympics 2009 in Taipei, Taiwan behaalde Albert de gouden medaille. Erkenning voor deze prestatie volgde in Nederland door Judobond Nederland (JBN) in de vorm van het toekennen van de 3e dan. Eerder behaalde hij de 3e plek bij het vorige WK in Toulouse, Frankrijk.

‘Naar de top komen is makkelijker, aan de top blijven is echter vaak moeilijk’, hier blijkt weer dat Albert nu wel degelijk het topsportniveau dicht benaderd heeft.

overgenomen: september magazine Dovensport