Geweldig Drentse natte fietstocht

Jajaja de mensen die thuisblijven keken zeker naar het weer wat zouden jullie gaan doen? nou nou de dappere fietsers kwamen toch in Westerbork met blije gezichten!


Al 10 keer georganiseerd door Gebarenhof Hoogeveen

Geweldige regendag, het mag niets uit met het weer gewoon doorgaan! Maar als heel hard regen hele dag, nee dat kan niet he! Deze dag kwartier hard regen daarna weer zacht regen gewoon door heel dappere 39 amateurrijders plus bijgelovige klein hondje achter op de fiets .

Extra foto’s erbij dank aan paar fotografen .

Tegen in de vroege morgen om negen uur vertrokken wij met de auto van Hisko naar Westerbork bij Museumboerderij. Heel gezellig sfeer. Daar zagen wij al ongeruste fietsers te staan. Maar eerst gingen wij onder de grote vaste tent zitten met heerlijk drentse koffie met zelfgemaakte koek mmmmm! Daarna opende Johan Huisjes een welkomstwoord, dat iedereen meededen met fietstocht van 45 km. Helaas toch regenachtige zondagweer! Daarna nam Roelof Johan over. Roelof vertelde over de verkeersregels, dat jullie moeten weten. Niet naast elkaar fietsen en kletsen! Handen omhoog betekent: daar komt iemand aan enz. Namens Jan Kamstra en Roelof Meijer wensten jullie een prettige fietsdag! Ze zullen vooraan fietsen en Auke als bezemfietser dus helemaal achteraan. En zo gingen wij verder fietsen op weg naar Orvelte vanuit Westerbork. Het weer begon te druppelen. Ik reed achter en plotseling Henk en Elly in overleg dat ze regenpak vergeten hebben. Zeker achtergelaten bij de museumboerderij. Maar de fietsers gingen gewoon door en ik moet wachten op hem. Hij weet wel waar heen moet bij de museumboerderij. Toch voel ik niet lekker zolang wegblijven. Toen ging ik terug bij museumboerderij en zag Henk met mobiel bezig. Eindelijk zei Henk dat je kwam. Hij weet niet meer waar hij zelf moet heen fietsen. Ik zei: kom maar kleine jongen, dan zullen wij samen fietsen en zoeken op weg naar Orvelte. Eindelijk zagen wij de grote groep in Orvelte even naar rommelmarkt knuffelen maar het weer blijft steeds regen maar weer regen. Na half uurtje gingen wij weer verder op weg naar Elp. Daar stukje geen fietspad moeten wij op autoweg fietsen. Ik zag twee fietsers naast elkaar te kletsen. Ik als politiewerk reed zo snel als wielrenner Mollema naar 2 fietsers he vooruit in de rij fietsen en zo ging ik weer achteraan fietsen op weg naar Elp. En het blijft regen maar weer regen Het is echt prachtig natuur in Drentse bossen. Daar ook intussen even pauze om heerlijk eigen lunch te eten, natuurlijk ook drinken enz. Veel flitsen en informatiebord over watermeter enz. De tijd vloog zo om je kunt verder diavoorstelling met vele extra foto’s erbij met verschillende proffotografen: Henk Schothorst, Aaltje Post, Albert Kruyer, Henk Kaauw en ik
Daar kan je zelf bekijken en begrijpen waar wij gaan langs fietsen. Ook naar Kamp Westerbork om veel te zien. Maar ik was met Ada te zoeken naar één vrouw Hannie. Die was plotseling verdwenen. Vooraf heb ik zelf gezien dat zij bezig met foto te maken heeft. Maar Rita wacht op haar. Och zal ik weer terug fietsen om haar op te halen maar helaas is zij weg. De rest stonden al in Kamp Westerbork. Maar ik was al 4 keer heen en weer te zoeken, later samen met Ada opnieuw kijken. Nergens gevonden. Maar ik zie een paddenstoel waar Westerbork op stond voor 10 km. Rechts af is Kamp Westerbork en rechtdoor Westerbork. Nou overleg met Ada ging ik naar Westerbork. Na vijf kilometer kreeg ik mobiel, dat Hannie weer op de goede plaats Kamp Westerbork. Gelukkig maar zeker toch gingen wij weer naar Westerbork toe. Eindelijk bij museumboerderij met heerlijk koffie met drentse koek alweer he!. Na half uurtje kwamen de hele groep weer terug dus van Kamp Westerbork naar Westerbork 16 kilometer en ik met Ada andere kant 10 kilometer
Intussen waren 2 fietsers Albert Kruyer en Harry van Dijk gevallen door het weer, maar het is wel goed afgelopen.
De wamre hete diner pas om 6 uur, wij gezellig onder grote vaste tent kletsen en drinken van goed humor. Ook presentator Auke heeft namens met Roelof en Jan 5 vragen opschrijven, wat jullie vanmiddag gezien hebben. Bijv. in Kamp Westerbork heeft ook prachtig stenen met ster erop hoeveel stenen samen? Dan moeten vermoeide fietsers raden en opschrijven enz. Uiteindelijk door strenge jury’s Roelof en Jan hebben 5 goede geraden. Dan moet ik weer bedenken met vragen dus na spannend vragen heeft Annemieke Savenije gewonnen en kreeg zij een droge rode wijn! Iedereen wapperden met vermoeiende handen voor de winnaar. Daarna Johan Huisjes weer als afsluiting van fietstocht. Het was uitstekende route ondanks veel geregend en totaal 47 km gereden, vind je niet geweldig! Oja, wat willen jullie volgend jaar zondag of zaterdag. Meeste valt op zondag en verder mag niets uit. Dus volgend jaar zondag 7 juli 2013 door de jongste deelneemster Heleen Groen, die zal georganiseerd voor alleen route fietstocht.
Daarna om tegen 6 uur geweldig 3-gangendiner gegeten en tevreden met dikke buik weer goede moed naar huis!
Namens alle meegefietste deelnemers wil ik de oraganisatoren Johan Huisjes, Jan Kamstra en Roelof Meijer heel hartelijk dank!