Fitnessgroep opzetten?

Roelof, Adri en ik proberen een fitnessgroep op te zetten. Misschien in Paddepoel of ergens dichterbij in de buurt. Wij proberen de kosten zo laag mogelijk te houden.

Afgelopen woensdagmorgen 11 september jl had Adri Miedema een kleine mededeling over fitness. Dat hebben jullie ook voorstel op de tafel, die willen ook gelijk met Leeuwarden. Dat doen wij voor jullie, als jullie ook meewerken. Lees je even gerust verder. Die heb ik overgenomen van power point teksten. Dan kunnen jullie rustig lezen. En als je niet begrijp, dan kan je altijd vragen met Roelof of Adri. Dat was ook interessante morgen. Verder hebben jullie lekker gebabbeld na over vakantietiijden geloof ik!


Wat is Fitness?
Het geheel van sporten en activiteiten die beoefend worden in de sportscholen of fitnesscentra of thuis.

Waarom Fitness?
 

Algemeen:

Gezondheid/fitheid, Vetverbranding (afvallen, Toename spierkrachten, Medisch, Verminderde kans op suikerziekte, Verbetering bloeddruk (hart- en bloedvatenziekte), Verbetering longaandoeningen, Vermindering botontkalking (sterkere botten), Sterkere darmspieren (gemakkelijker stoelgang), Verbetering gewrichten (reuma, artrose)

Wat kun je fitnessen in de sportschool?
 

Trainen onder toezicht van een coach (fitnesstrainer)

Crosstrainer, hometrainer (fiets), roeien, verschillende apparaturen om je lijf, armen en benen te oefenen

Wat kun je thuis fitnessen?
 

Binnen

Squat (knie- en dijbeenbeweging), buikspieroefeningen op de grond (plat liggen en je voeten op de grond en dan je rug omhoog heen en weer bewegen)
 

Buiten

Dagelijks tuinieren, dagelijks het huis schoonmaken (matten kloppen, stofzuigen, dweilen enzovoort, winkelen (boodschappen doen, minimaal 1 uur), wandelen met je hond (minimaal 1 uur), dagelijks fietsen (minimaal 1 uur)

Hoe vaak fitness?
 

Twee keer per week 1 ½ uur fitnessen

Niet te vaak fitnessen. Je spieren moeten wat rust hebben. Overbelasting is niet goed.
En: 10 minuten per dag fitnessen (geen verplichting)
Samen met je vriend of vriendin fitnessen in de sportschool is erg gezellig!

Tenslotte:
Samen met een groep vrienden en vriendinnen
Fitnessen is uitstekend! Denk aan dove ouderen in Leeuwarden!

Leeftijd: maakt niets uit!

Geja en ik zien 2 x per week heel veel horende gepensioneerden in de sportschool. Enkelen krijgen ook medische begeleiding van fysio, omdat zij beroerte hebben gehad.

Fitnessgroep
Roelof, Auke en ik proberen een fitnessgroep op te zetten. Misschien in Paddepoel of ergens in de buurt. De kosten zijn nog niet bekend, maar je kunt wel een vergoeding krijgen als je medische indicatie krijgt van een huisarts. Wij proberen de kosten zo laag mogelijk te houden.

Heb je er belangstelling voor?
Zo ja, geef je naam op bij Roelof of mailen: roelofmeijer@home.nl