Fietsen langs Slochteren (aardgasvlakte)

Anjo Ruben en Henk Kaauw gaan dit keer organiseren met fietstocht ‘Slochteren aardgasvlakte”. Deze omgeving voor 40 kilometer. Totaal 17 fietsers gaan mee! Maar .

woensdag 20 juni 2012

Wat maar . Eerst gaan wij om 8.45 uur verzamelen bij het clubhuis, niet binnen, maar buiten wachten op tourrijders. Precies om 9.oo uur gaan we verder fietsen op weg naar Harkstede waar wij lekker koffie halen bij huize Anjo/Tineke Ruben drinken. Daarna gaan wij hopelijk met mooi weer, als maar droog blijft, is ook goed. Lekker weer fietsen naar prachtige natuur en aardgasvlakte. Dat zal wel meer kilometers rijden, omdat iederen vanaf Groningen naar Slochteren. Lekker beweging blijven en kletsen .!
 

De gasbel van Slochteren – Die bezorgde ons veel rijkdom

Aardgas wordt vanuit de grond naar boven gepompt
Nederland is een rijk land. We hebben dat voor een groot deel te danken aan ons koloniale verleden. Maar er is nog een andere factor die de schatkist van Nederland jaarlijks een hoop geld bezorgt: het gasveld in Slochteren.
50 jaar geleden, op 22 juli 1959, werd er voor het eerst gas aangeboord in Groningen. Het zat bijna 2700 meter diep onder de akker van boer Boon. Er werd toen nog gedacht dat er ‘maar’ 60 miljard kubieke meter gas te vinden was. Maar al snel bleek dit een hoop meer te zijn. Er zat bijna 3000 miljard kubieke meter gas.