Fanatisch geslaagde busreis

Geweldig dag, dank aan mooi weer, natuurlijk gewoon in de bus lekker droog, onderweg af en toe regen. Precies 50 man mee naar Zuiderzeemuseum

woensdag 16 mei 2012

Foto’s gemaakt door Jan Bos

    

Foto’s gemaakt door Auke Kuitert

Afgelopen woensdagmorgen jl 16 mei heel vroeg stonden de leliegangers klaar bij de busplaats, waar de Arriviabus voor ons klaar stond. Eerst bij de Noorderstation en daarna Hoofdstation, perfect op de schema. Want wij moeten op tijd bij de veerboot – 10.05 uur – ging de boot weg. Maar onderweg beetje file belde welbekende chauffeur Gerri Bos naar de havenmeester . geen probleem die wachtte op ons. Mooi zeg he! Verder prachtig langs de autowegen langs Sneek met nieuw autoweg veel korter en snel naar Stavoren. En daar zag ik de veerboot te wachten, maar gelukkig moesten de mensen ook uitstappen en wij binnenstappen. En zo ging de veerboot met echt storm windkracht 6 oei oei op weg naar Enkhuizen Zuiderzeemuseum. De kapitein zei: ‘Dat jullie moesten zitten’. Anders wankelde de boot heen en weer. Plotseling prachtig natuur windkracht 6 wipte de boot heen en weer enne paar mensen moesten wel even in de midden zitten en rechtdoor kijken. Ook waarschuwde de kapitein als je iets moet overgeven, moet maar een zakje bijhouden. Maar na drie kwartier ongeveer was de veerboot weer rustig varen over de baren naar Enkhuizen! Dat was een hoogste punt dat wij nog nooit meegemaakt hebben voor de reisje. Hihihi!  De oudste deelneemster is Rika Bijl en de jongste deelneemster Zwannie Buzeman. Natuurlijk krijgen de mensen met 2 koffie met cake. Alles loopt prima. Daarna aankomst bij Zuiderzeemuseum verwelkomde de gids ons van harte en deed zij de toegangskaarten uit. Iedereen hebben vrij lopen als jullie maar willen. De mensen moesten wel bij terug om kwart over 3 bij de pont, daarna brachten de pontboot naar de haven vlakbij de station. Daar wachtte de arriva-bus op ons. Tijd genoeg om te bezichtigen prachtig, ongelofelijk ‘Zuiderzeemuseum’ show. Daar kunnen wij alles zien, en plotseling denk ik ook even terug zo mooi oude tiijd, waar mijn opa en oma deden in Birdaard. Jullie ook zeker. Ook kunnen wij zelf kopen met heerlijk gerookte palingen of haringen. Watte gerookte haring jajaja niet zo schreeuwen . heerlijk heb ik zelf ook opgegeten mmmmmm lekker vet op mijn mond natuurlijk veeg ik wel netjes af. Maar goed tegen kwart over 3 gedeeltelijk al op pontboot weg en daarna de laatste groep weer naar de haven. En zo gingen wij weer goede moed naar restaurant De Belt, Beltschutsloot vlakbij in de buurt Meppel. Als je zelf thuis een bosatlas heb, kan je zelf even uitzoeken welke en waar er zit. Heerlijk 3 gangendiner perfect natuurlijk een rondje borrel of drank op kosten van de Leliesoos. Wij waren al om half zes bij de restaurant en veel gepraat over de reis, natuurlijk humor verhaaltje erbij. Maar goed dan waren wij om half negen weer in Groningen eerst natuurlijk Hoofdstation en dan naar Noorderstation. 

Natuurlijk wil ik Albert Kruyer als reisleider bedanken voor de goede organisatie voor hem moet even wennen hoe en wat moet hij gebeuren. Dan weet hij precies voor volgend jaar hoe hij moet doen. Ook bedanken voor de bijdrage van Guyotfonds! Paar vrouwen met rolator met helpers erbij ook bedanken!

Graag tot volgend jaar weer ik hoor van jullie niet zeg het maar ole ole ole oooollllleeeeee!