Fanatisch dagtocht voor ons geweest

Het weer scheelt niets, sfeer uitstekend, passagiersschip
perfect lunch eten, hoogste punt Staphorst nooit gedacht, restaurant ’t Centrum lekker koffie met gebak en driegangendiner cijfer 9 en

prima tolken broer en zus vd Meulen, natuurlijk ook soort stadsgids Klaas Post in Kampen, verder zal ik je over Kampen en niet bij Deventer vertellen

camerman Albert Kruijer hij doet voor de eerste keer filmopname en monteren bijv knippen en tekst opzetten, geweldig toch !

Vroege morgen tegen acht uur haalt de bekende bus Dalstra bij Noorderstation en dan naar Hoofdstation. Ik keek naar verderop een bus met witte haar chauffeur. Hehehe! Vrouwelijke chauffeuse Marjan gaat voor ons doen rijden. Och hoeveel jaren hebben wij niet gezien. Altijd bekende mannelijke chauffeurs, maar voor ons nieuw uitdaging historie vrouwelijke chauffeuse! Geweldig!  Tolk Tjiske vertelde over voorstellen van haar chaufeuse: zij heeft niet gedacht voor ons dove deelnemers. Haar baas heeft haar niet verteld, misschien Chinese deelnemers of wat anders. Ook verzorgde zij voor muziek van oude liedjes bijv. Geef mij maar Amsterdam, die is mooier dan Parijs, zoiets. Maar Tjiske zei dat hoeft niet. Wij zijn allemaal doof. Och, schrok zij even. We moeten maar gewoon door wat zij doet. En verder reed zij heel goed en slim passeren, en behulpzaam voor ons. De laatste woord van haar toen wij bijna in Groningen waren, zei zij. Ik wil volgend jaar weer met jullie mee en zo gezellig! Veel van ons hard applaudiseren voor haar!
Nou en zo gingen wij weer verder met bus naar Beilen en daar ophalen Jacob en Ingrid Etten. En dan verder naar Staphorst bij het restaurant ’t Centrum. Perfect 2 warme koffie en gebak. Toch vertelde chauffeuse Marjan met Albert, Tjiske, Andries en ik even in overleg. Zij zag ook gedeeltelijk mensen die niet zo goed kan lopen, want als wij bij de haven van Deventer overstappen, moeten wij ook bijna 2 kilometer lopen. Dat is beetje onhandig en niet plezierig en voorzichtig. Zij heeft voorgesteld aan ons. Wij kunnen ook naar Kampen toe. Prima passagierschip gemakkelijk bij de haven van Kampen en dan paar minuten al in de prachtige historische stad Kampen. In de restaurant hebben wij gevraagd aan de deelnemers wat jullie overdenken. De meeste willen naar Kampen toe. En zo gingen wij heen. Op weg naar Hattem met prachtig passagiersschip te wachten op ons. Daar kunnen wij rustig varen naar Kampen. Intussen goed lunch bijv. brood met kroket, kaas, vlees, koffie/thee perfect. Ook Roelof snel whatapp bellen naar Klaas Post of je kan komen bij de haven Kampen. En ja hoor kwam Klaas met blije gezicht en gaat hij voor ons doen als stadgids in het centrum alleen belangrijke geschiedenis wat vroeger gebeurd is. Wij kunnen tijd genoeg 1 uur en kwartier terug met de bus.

Even geduld even pauze met verslag

 

https://www.dropbox.com/sc/0lke1nkas6el220/AABelC3qlJHOt2YouWAlV3nia