Eerste Dovenclubhuis bereikbaar via mobiele teksttelefoon

Dovenclubhuis Groningen bestaat 40 jaar en AnnieS heeft als cadeau een jaar lang gratis tekstbellen aangeboden.
Dit betekent dat Dovenclubhuis Groningen  vanaf nu voor iedereen bereikbaar is via dovenclubhuis@annies.nl.Dovenclubhuis Groningen is al 40 jaar een plek waar doven en slechthorenden elkaar ontmoeten. Het Clubhuis is gevestigd in het centrum van Groningen en wordt druk bezocht door jong en oud.  
Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 27 november j.l. vierde Dovenclubhuis Groningen het 40 jarig bestaan waarbij Rita Tjoelker namens AnnieS een Blackberry met een jaar lang gratis tekstbellen aanbood.
Vanaf nu is Dovenclubhuis Groningen bereikbaar per mobiele teksttelefoon, internet teksttelefoon, vaste teksttelefoon en via Teleplus.


Dit is niet alleen een verbetering in de communicatie tussen doven onderling, ook horenden kunnen via tekstbellen direct contact opnemen met doven.

Toegankelijkheid
Voor het Dovenclubhuis is het heel handig om bereikbaar te zijn en om zelf te kunnen tekstbellen. Zo kunnen er gemakkelijk afspraken gemaakt worden, bestellingen worden gedaan en er kan telefonisch contact opgenomen worden met 112 in geval van nood.
AnnieS is een bedrijf dat zich inzet voor de maatschappelijke toegankelijkheid van doven en slechthorenden. Dit doet zij onder andere door het ontwikkelen van de mobiele teksttelefoon. Met deze telefoon kunnen doven en slechthorenden telefoneren via real time text. Alles wat ingetypt wordt kan meteen door de ontvanger gelezen worden.
Door deze toepassing zijn doven en slechthorenden niet afhankelijk van een horende die voor hen belt en kunnen zij zelf bellen, altijd en overal. Bovendien past deze telefoon, in tegenstelling tot de oude, vaste teksttelefoon in je broekzak.
Veel zorgverzekeraars vergoeden de mobiele teksttelefoons voor doven en slechthorenden.