Een mooie fietsdag met landschap en natuur.

Wij gingen via clubhuis (5 mensen) naar Harkstede, waar Anjo Ruben daar woont. Vanuit Harkstede gingen wij met allen (17 deelnemers).

Anjo Ruben en Henk Kaauw organiseerden die route. Zij legden ons uit hoe wij het moesten doen, dus via knooppunten (b.v. 13-41-18).
Wij gingen naar Slochteren. Via Schaaphok, Duurswold, Schildwolde (daar zien wij veel dieren o.a. schapen, herefordkoeien, vogels etc.) en Slochteren gingen wij even kijken naar een klein tentoonstelling (over aardgas), daarna achter het kasteel Fraeylemaborg wandelden wij door het bos (wel 6,3 km!!!). Een paar mensen namen toch een korte route, want zij snakten naar lekkere koffie met gebakje.
Intussen waren wij wel verdwaald van de verkeerde route. Anjo kreeg van ons de gele kaart, omdat hij door bleef fietsen met de kleine groep en Henk met de andere kleine groep bleven lang om de borden te lezen waarin vogels/natuur/bloemennaam stonden. Henk ging dan voorop fietsen met de groep op verzoek van ons. Anjo fietste achter de groep met zijn straf. Henk maakte later ook een foutje. Anjo werd “vrijgesproken” van gele kaart. Anjo mocht van ons weer leiden en wij moesten wel lachen om 2 begeleiders die allebei een fout hadden gemaakt. Dan via Froombosch, Kolham-Borgmeren kwamen wij weer in Harkstede bij Anjo thuis en daar kregen wij aangeboden door hun fris en bier. Wij hebben dan gekeken hoeveel kilometers die wij op die dag hebben gefietst: 55 km!!! Wij vonden het een mooie fietsdag met mooie landschap en natuur.

Henk en Anjo, wij willen jullie hartelijk bedanken voor die geweldige (gelukkige een goed weer!!) dag. Natuurlijk ook voor Corrie Meijer met verslag en foto’s door Albert Kruyer . bedankt!