Drentsers samen Groningers op fiets ja gezellig

In de vroege morgen gingen wij naar huize Jan Kamstra om samen met de auto naar Spier het weer was goed voor fietsweer! Heel rustig op autoweg rijden,

na Assen of vóór Assen zagen wij veel motorrijders op weiland dus kamperen zeker opruimen want afgelopen zaterdag was er TT Assen. En zo gingen wij bij Spier restaurant vd Valk ‘zeker bekende hotel restaurant’. Er waren bijelkaar 39 fietsers van 18 groningers en 21 drentsers. Elk jaar wordt er een fietsactiviteiten door Hoogeveense clubhuis. Dit keer georganiseerd door 2 dames Johanna Kroesen en Heleen Groen taak fietsroute en Johan Huisjes taak buffet.
Tegen 10 uur dronken wij heerlijk koffie met zeker verschillende gebak wauw Daarna vóór elf uur sprak Heleen Groen over de regels, twee oranjefietsers voorop en groenefietsers achterop Sommige fietsers hebben fietsen gehuurd, daarna gingen wij uit Spier op weg naar Dwingeloo (renovatie onderhoud) radiotelescoop, Ruinen, langs verschillende dorpen enz. Dan kunnen jullie via diavoorstelling bekijken. Wat ik zelf mooi vind, is ‘De Luie tuinman’ prachtig om te zien met tuin, soort theehuisje nog groter dan Veenhuizen daar hebben wij een uurtje gebleven als rustplaats zeker weer lekker koffie met zelfgemaakte koeken. Na afloop baas van ‘De Luie Tuinman’ heeft prachtig foto gemaakt. En gisteravond al op website geplaatst laat ik je even zien en moet je zelf even bijtikken: http://www.deluietuinman.nl Natuurlijk geen alcohol drinken anders komen wij niet in Spier om lekker eten halen. Dus verstandig gebruiken hihihihi! Intussen kwam de politieagent om even blaastest controleren voor de fietsers, was het maar waar! Hihihihi. Geloof je niet he!
Het was prachtig dwalende fietspaden door de Drentse Bos, heide, weining vogels gezien, helaas voor Henk Kaauw en Albert Kruyer! Het was ook bij elk dorp prachtig om te zien. Wij waren vertrokken om kwart over 11 uit en aankomst in Spier kwart over 5 en totaal gereden 42 kilometer!
Namens de groningers en drentsers wil ik aan de organisatie bedanken voor de mooi fietsroute en ook geweldig maaltijd! Dank aan Johanna, Heleen en Johan H!!! Nogmaals wappernede handen! Beter dan onze uitstapje in Roden en Ouderendag in Ede. Het kan niet anders, jongens.
Iedereen moeten tevreden zijn!

Klik je zelf van website: http://www.deluietuinman.nl/deluietuinman/home_1