55plus: Fanatisch dag in Eemshaven

Afgelopen wo 18 juli jl waren wij op stap naar Eemshaven om mooi nw spoorlijn/station Eemshaven te bewonderen. Ik weet niet meer 8 jaar geleden hebben wij ook heen geweest met auto’s naar Eemshaven en dan met boot naar Borkum. Bij de kassa van boot heel oud en laag om te vragen 23 kaarten enz.  Maar nu is helemaal veranderd. Als er auto’s in bezitten, kunnen rustig naar parkeerplaats tegen betaling geloof ik.

Maar nu gister hebben vijf dappere wandelaars heen geweest via met de trein naar Roodeschool afstappen: dat is de eindpunt. Andere verhaal kan je met de trein van Groningen naar Eemshaven als je naar Borkum ga. Kan je dan gemakkelijk met de trein naar Eemshaven en dan even stukje lopen naar de hal (kaartjes kopen voor de boot)/wachtkamer/restaurant. Tegenover veerboot naar Borkum!

Nu even over wandelaars in twee groepen dus drie willen langer lopen bijv. 13 km en andere twee begin-wandelaars 7 km. Dan zien wij elkaar afgesproken bij restaurant eindpunt. Wij vertrokken om tegen voor 11 uur uit Roodeschool en dan spitsen twee en drie wandelaars uit. Ik met Klaske gingen gewoon door. Prachtig uitzicht en verder zien echt industrieplek Eemshaven. Nou 7 kilometer zeg je och ik kan wel lopen. Toch niet hete warm, heerlijk zeewind vanuit Waddenzee. Wij eindelijk bij wegrestaurant binnen om heerlijk met koffie/thee met appelgebak. Even uitrusten …wij liepen wel op autoweg met gedeeltelijk fietspadje erbij dus links lopen. Na heerlijk gesmaakt gingen wij weer wandelen. Maar bazin van restaurant heel duidelijk praten en vroeg zij: ‘Waar gaan jullie heen?’ Wij zeiden tegelijk naar de haven. Dat is nog dichterbij. ‘Nee’: zei ze … jullie moeten nog 5 km lopen heel omweg. Dan zie je zelf bij plattegrond op foto met rode lijn waar wij moeten lopen naar de haven. ‘Bedankt’ voor de tip, anders waren wij in de war. Hihihi … En zo gingen wij weer tegen moed naar de haven. Nog voelen wij steeds dichterbij ruim 1 km …. maar wij zagen de duitse arbeiders bezig barbeque klaar maken. Eén van arbeiders zei: ‘Waar gaan jullie toe?’ Naar de haven. Hij bood ons weg te brengen met bestelbus. Hij kon ook goed Nederlands praten. Nou Klaske zit mooi voorop busje en ik dan … deur schuiven en jij daar in. Boem. Pikzwart het lijkt wel ontvoerd … maar gelukkig reed hij niet te hard. Normaal rustig rijden … uiteindelijk bij de haven deed hij schuifdeur weer open. Poeh zei ik. Ik stapte er gelukkig uit. Hihihi … Nou wij bedankten hem van harte en alvast geef mij maar vuistje tikken. En zo gingen wij uiteindelijk bij de hal. En lekker uitrusten. Wij wachtten op andere groep. Ook dezelfde gedachten gemakkelijk dichterbij moet omweg lopen. Tegen drie uur waren ze weer bij elkaar en wij kwart voor 2. Drie wandelaars hebben 18 km gewandeld en twee wandelaars 12 km.

Gelukkig gingen wij weer wat iets drinken en dan even naar over de dijk. Lekker frisse zeelucht happen. En kwam de trein weer aan en vertrok de trein om 16.21 uur uit Eemshaven en zo gingen wij tegen na 17 uur in hoofdstation Groningen en dan snel koffiekamer weer wat drinken en napraten.